In de ban van de zeeTerug naar het overzicht

Museum Bredius

Lange Vijverberg 14
2513 AC Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur Prijs Kinderen: gratis | Volwassenen: € 7,- Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Allemaal aanmonsteren! De Gouden Eeuw op zee komt tot leven 'in de ban van de zee' bij Museum Bredius!
De tentoonstelling ‘In de ban van de Zee’ is een indrukwekkende tentoonstelling voor het hele gezin. Ontdek samen met de kinderen de boeiende verhalen van zeevaarders uit de Gouden Eeuw. Ga terug in de tijd aan de hand van 67 prachtige schilderijen met Hollandse schepen, zeeslagen en strand- en zeegezichten. En kruip in de huid van een lichtmatroos en doe de vissenspeurtocht!

De Inder Rieden-collectie bevindt zich normaal in Londen, heeft Groot-Brittannië nooit eerder verlaten en is vanaf december in zijn geheel, exclusief en slechts drie maanden, te zien in Museum Bredius in Den Haag! Dus grijp je kans, kom langs en bewonder!

Extra leuk, er is het Museum monsterboekje voor kinderen bij. Deze KijkWijzer brengt kinderen op speelse wijze in contact met alle mooie meesterwerken die te bewonderen zijn. Doe bijv. de Lichtmatrozen-test. Slimme lichtmatrozen probeerden zoveel mogelijk te leren tijdens hun reizen, zodat ze hogerop konden komen. Ga terug in de tijd en test jezelf met de Specerijen-geurtest. Ook is er een Vissenspeurtocht, oefen je oog en speur naar schilderijen met vissen. Superleuk en leerzaam!

In het winkeltje van Bredius zijn er ook nog hele mooie en spannende boeken te vinden:
  • Scheepsjongens van de Bontekoe
  • Woeste Willem
  • Boreas en de 7 zeeën
  • De reis van de Ballerina’s
  • Paddeltje
Daar kun je thuis nog lekker mee nagenieten, helemaal in de ban van de zee!
Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Ben je toe aan totaal iets anders in het nieuwe jaar? Kijk dan eens bij onze categorie clubjes en vind jouw nieuwe favoriete hobby!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs