Prinsenhof Delft weer openTerug naar het overzicht

Beleef de Nederlandse geschiedenis, Willem van Oranje, Delfts Blauw en meer in Museum Prinsenhof Delft!
Ook Museum Prinsenhof Delft is vanaf 5 juni weer open! In dit voormalige Hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis. Je vindt hier alles over de 3 thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Wist je dat in Museum Prinsenhof Delft één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats vond? De moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584! In het museum leer je alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’: de befaamde moordhal met de kogelgaten. Want die zitten er nog!

Op dit moment is er ook de tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein. Hier staan prachtige voorwerpen met zeer gedetailleerde beschilderingen. Geïnspireerd door deze voorwerpen is er een 'thuisworkshop porselein schilderen' ontwikkeld, waarbij je zelf met penseel en verf aan de slag kunt gaan. Leuk voor thuis!

Verder kun je het museum ontdekken met de leuke familiespeurwijzer en museumbingo.

Let op: je moet van tevoren je tickets reserveren voor dit museum. Voor meer informatie en het reserveren van kaartjes: klik door via de roze button.

Museum Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Super leuke vakantiekampen

Super leuke vakantiekampen

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Reserveer jouw zomerkamp!