KinderrijkTerug naar het overzicht

ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat

Hofweg 1
2511 AA Den Haag
Openingstijden Elke vakantie 1 of 2 dagen, houd de uitagenda in de gaten. Prijs Regulier € 7,- Kinderen t/m 3 jaar gratis. Kinderrondleiding € 5 per persoon. Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Ga in de vakantie naar Kinderrijk bij ProDemos en ontdek hoe de tweede kamer er van binnen uitziet!

In iedere schoolvakantie zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen in Kinderrijk hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Vast onderdeel is een bezoek aan de Ridderzaal of de Tweede Kamer.

Ieder Kinderrijk heeft een ander thema met telkens weer nieuwe programmaonderdelen, zoals ‘Bouw je ideale land’, 'Stel al je vragen aan echte politici!', ‘Bedenk een nieuw kapsel voor de Koning’ etc.

Bij ProDemos zelf kunnen de kinderen tijdens een workshop een grondwet maken voor het eigen gezin en Straf hoger of lager spelen. De kinderrechter is aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

In het DemocratieLAB en de Stemwijzerwinkel onderzoek je je eigen mening over de democratie.

Kortom: genoeg te beleven! Voor meer informatie en het reserveren van kaarten klik je even door naar de site via de roze button. Als je contact opneemt vinden we het fijn als je vermeld dat je via Kidsproof komt.

Tip: via ProDemos kan je ook een fantastisch schoolreisje naar Madurodam en het Binnenhof regelen. Gratis!

Blogs & filmpjesAlle blogs