Residentie Orkest OnderwijsTerug naar het overzicht

Residentieorkest

Schedeldoekshaven 84
2511 EN Den Haag
Prijs Zie website
Het Residentie Orkest biedt een tof programma voor het basisonderwijs aan. Geef je op met je klas!
Meedoen, ervaren, zelf muziek maken, tussen en met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij het Residentie Orkest Den Haag!

Het Educatieprogramma voor het basisonderwijs bestaat uit workshops, schoolvoorstellingen en de lange leerlijnen.

Workshops basisonderwijs
Een musicus in de klas: inspirerend, ondersteunend en ontzorgend. De professioneel getrainde musici verzorgen een complete interactieve les op elk niveau en voor elke leeftijd, ze nemen zelfs de instrumenten mee. Eenvoudig af te spreken en het hele jaar inzetbaar.
Helemaal bijzonder is een bezoek aan het orkest tijdens een repetitie: Go RO. Uit de vertrouwde omgeving in de wereld van de muziek worden gezogen. Een langer of korter bezoek, maar altijd met een muzikale activiteit.

Schoolvoorstellingen
Speciaal voor het basisonderwijs biedt het Residentie Orkest schoolvoorstellingen aan met de leukste muziek voor leerlingen. De schoolvoorstellingen zijn speciaal geschreven voor kinderen uit het basisonderwijs en betrekken de leerlingen bij de voorstelling.

Lange leerlijnen
Voor scholen die echt een verschil willen maken voor hun leerlingen, biedt het Residentie Orkest twee lange leerlijnen: The Residents en Ontdek het Orkest.
In beide projecten verbindt het orkest zich een aantal jaren aan de school, haar leerlingen en groepsleerkrachten. Het zijn intensieve samenwerkingen waarin de leerlingen veelvuldig (bij The Residents zelfs wekelijks) les krijgen van musici, ze elkaar leren kennen en actief samen musiceren.

Alledrie super leerzaam en een mooie ervaring!

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Neem ook eens een kijkje in de Kidsproof Uitagenda voor de actueelste uitjes en voorstellingen.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs