Summer of ScienceTerug naar het overzicht

Wat een supertoffe workshops deze zomervakantie bij Science Centre Delft! Reserveer je ticket!
Alle Willy Wortels, jonge onderzoekers, techneuten en knutselaars kunnen aan de slag tijdens de Summer of Science in Science Centre Delft! Elke week een andere workshop, waar je kunt ontwerpen, onderzoeken of bouwen met veel verschillende technieken.

20 juli – 26 juli: Piepschuim-workshop | alle leeftijden
Ontwerp en bouw je eigen werkstuk van piepschuim. Piepschuim wordt op de TUDelft veel gebruikt om prototypes mee te maken. Je gaat aan de slag met een speciale snijder om de tofste vormen uit je piepschuim te halen.

27 juli – 2 augustus: Zonnebeestje workshop | vanaf 8 jaar
Een beestje dat leeft van zonne-energie. Tijdens deze workshop ontwerp en bouw je een eigen zonnebeestje. Zoals een echt beestje, kan deze ook lopen. Al is het dan nog wel even duimen dat de zon schijnt. 

3 augustus – 9 augustus: Bloemenpers | alle leeftijden
Op de TU Delft wordt al ruim honderd jaar onderzoek gedaan naar ‘technische planten’. Bij deze workshop ga je een bloemenpers maken zodat jij alle mooie planten die je vindt voor altijd kan bewaren.

10 augustus – 16 augustus: Microscopie – beerdiertjes | vanaf 9 jaar
Neem in het interactieve WaterLab met de microscoop een duik onderwater. Je gaat op zoek naar de beste en meest onverwoestbare overlevers van onze planeet: beerdiertjes. Zelfs in de ruimte overleven deze stoere dieren! Neem je beerdiertje daarna mee naar huis en probeer deze opnieuw te bekijken met je mobiele telefoon. 

17 augustus – 23 augustus: Birdcube | alle leeftijden
Maak een vogelhuisje, of ga je voor een voederplank? Dit slimme vogelhuisje kun je veranderen met het jaargetijde. Ga op onderzoek in je eigen tuin, buurt, of schoolplein. Welke vogels kun je vinden en waar maken zij hun nestjes?

24 augustus – 30 augustus: Kriebelbeestje | vanaf 9 jaar
Gaat het in de laatste week van de vakantie weer kriebelen om naar school te gaan? Maak je eigen ‘jack-in-the box’ met een kriebelbeestje en verras je nieuwe klasgenoten met je eigen constructie.

Let op: als je kinderen jonger zijn dan de aangegeven leeftijdsgrens, dan is er begeleiding nodig van maximaal 1 volwassene.

Klik door via de roze button en bestel je tickets online!

Science Centre Delft

Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie met Maurits Muis

Zomervakantie met Maurits Muis

Kleuters gaan op pad met het muisje Maurits. Vanaf 7 jaar maak je je eigen paardenschilderij bij het Mauritshuis!

Kinderen gratis toegang