icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Techniek thuis!Terug naar het overzicht

Science Centre Delft heeft iedere week gave activiteiten voor thuis! Leuk en leerzaam. Doe je mee?
Wetenschap en techniek, de thema’s van het Science Centre Delft. Het mooie is, dat je niet specifiek naar hen toe hoeft te komen om deze wereld te ontdekken! Op de website van Science Centre Delft vind je allerlei leuke opdrachten en filmpjes om thuis te doen. Hieronder de onderwerpen:

Aerodynamica
Aerodynamica beschrijft hoe lucht om een voorwerp heen beweegt. Goede aerodynamica is bijvoorbeeld heel belangrijk om een vliegtuig de lucht in te krijgen. Hier kun je zelf mee experimenteren. Met hulp van de filmpjes en de sjablonen kun je deze week je eigen vliegtuig ontwerpen, dat hopelijk zo ver mogelijk vliegt!

Virussen en bacterien
Leer alles over Kleijne Diertgens, zoals Antoni van Leeuwenhoek ze noemde. We hebben het over kleine beestjes die je met het blote oog niet kunt zien: virussen, bacteriën en beerdiertjes. Je leert hoe een microscoop in elkaar zit, hoe je zelf beerdiertjes kunt vinden. Daarbij kun je straks zelf virussen verslaan én leren over constructie met Whack-A-Virus!

Vallende eitjes & constructies
Doe mee aan de Egg-Drop-Challenge: bouw een constructie waarmee je een rauw ei van de eerste verdieping naar beneden kunt laten vallen, zónder dat hij kapot valt. Of wat dacht je van Automata, een mechanisch apparaatje dat je eenvoudig met de hand in beweging kunt zetten. Toch liever iets meer de natuur in? Maak dan de bloemenpers

Vulkanen en Mineralen
In de grond onder je voeten zitten allerlei geheimen en schatten verborgen. Wist je dat we zelfs een Nederlandse vulkaan hebben? In deze opdracht kun je een vulkaan in je eigen achtertuin maken!

Op de website van Science Centre Delft staat alle uitleg en voorbeelden. Superleuk om thuis te doen!

Klik door via de roze websitebutton!

Tip: kijk op onze blogpagina voor nog veel meer toffe tips voor thuis

Science Centre Delft

Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Op zoek naar een kinderfeestje?

Op zoek naar een kinderfeestje?

Had of heb jij ook een jarige thuis in 'corona-tijd'? En wil je toch ook graag een kinderfeestje vieren; thuis of op locatie? Check dan snel onze categorie kinderfeestjes en kies de leukste uit. Fijne verjaardag!

Kinderfeestjes in en om Den Haag