icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Geheimschrift 7+Terug naar het overzicht

Dwaal door het doolhof met spannende opdrachten in Huis van het boek in deze familietentoonstelling!
Huis van het boek organiseert van 10 juli t/m 10 oktober de familietentoonstelling ‘Geheimschrift’. Bezoekers lopen door een doolhof met spannende opdrachten rond eeuwenoude objecten uit verschillende culturen.

Hoe ontcijfer je spijkertabletten uit 2000 voor Christus, papyrusrollen uit het begin van de jaartelling, quipu van de Inca’s uit 1500, 17de-eeuwse ingenieus gevouwen brieven, of versleutelde boodschappen van de Enigma-codeermachine? En wat staat er in de raadselachtige oude en moderne boeken uit de collectie van Huis van het boek? In deze tentoonstelling leren families spelenderwijs over schriftcultuur, raadsels en communicatie.

Aan het eind van het labyrint vol opdrachten is er een geheimschrift-atelier waar bezoekers zelf een geheime brief kunnen schrijven en ter plekke op de post kunnen doen. De ontknoping van de speurtocht is te vinden in een donkere kamer waar alle geheime schriften samenkomen in uv-licht.

De tentoonstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 7 jaar.

Meer weten? Reserveren? Klik door via de roze button!

Tip: op dinsdagen en donderdag kun je in de prachtige tuin meedoen met het Open Schilderatelier voor kinderen vanaf 4 jaar!

Huis van het Boek

Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
Openingstijden van 10 juli t/m 10 oktober Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

ZOMERVAKANTIE!

ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Den Haag. We hebben heel veel superleuke tips voor je op een rijtje gezet. Vervelen is geen optie!

27 X zomerse gezinsuitjes!