Maak je eigen game!Terug naar het overzicht

Maak je eigen game tijdens Lyceo CodeLab. Deze kerstvakantie op de Frederik Hendriklaan of online.
Kan jij geen genoeg krijgen van jouw favoriete game? En vraag jij je weleens af hoe zo’n game gebouwd wordt? Tijdens CodeLab games maken leer jij, onder intensieve en persoonlijke begeleiding samen met leeftijdsgenoten, alles over programmeren. Uiteindelijk ga je zelf aan de slag en werk je aan alle ‘skills’ die je nodig hebt voor het maken van een eigen game.

De programmeertaal waarin je gaat werken is Java, waarvan je vast weleens gehoord hebt. Nogal wat games, die jij ongetwijfeld een keer gespeeld hebt, worden in deze taal ontwikkeld. Denk hierbij aan Flappy Bird, Pacman, Tetris en Pong. Aan het einde van CodeLab heb jij een te gekke game ontwikkeld die vrienden en familie kunnen spelen.

CodeLab games maken wordt aangeboden op level 1 en 2 voor kinderen uit groep 7/8.

Tip: Er zijn ook CodeLabs voor oudere kinderen namelijk: games maken, Microsoft Office, cybersecurity en websites maken. Check de website voor meer informatie.Meld je aan voor een leuke en leerzame activiteit in Den Haag op de Frederik Hendriklaan of vanuit huis met het online CodeLab!

In de kerstvakantie

28 t/m 31 dec | 4 dagen  | 09:00 - 16:00
Games maken level 1: groep 7/8

19 t/m 22 dec | 4 dagen  | 09:00 - 16:00
Games maken level 2: groep 7/8

Bekijk hier alle mogelijkheden.

Durf jij het aan?
Kom deze kerstvakantie achter je eigen pc vandaan en leer van ervaren begeleiders. Maak nieuwe vrienden en ontdek hoe creatief, uitdagend en vooral leuk programmeren is! Liever vanuit huis aan de slag? Meld je dan aan voor een online CodeLab. Klik snel door voor meer informatie en om je aan te melden!

Tip: er is ook een codelab na de vakantie, 8x op woensdagmiddag. Van 6 jan t/m 24 feb.

Lyceo Locatie Den Haag

Frederik-Hendriklaan 8A
2582BV Den Haag
Openingstijden 28 t/m 31 dec | 4 dagen  | 09:00 - 16:00
Games maken level 1: groep 7/8

19 t/m 22 dec | 4 dagen  | 09:00 - 16:00
Games maken level 2: groep 7/8
Prijs €255 per kind Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

SINTERKLAAS IN DEN HAAG!

SINTERKLAAS IN DEN HAAG!

Ondanks dat alles dit jaar 'anders' is, proberen we jullie te blijven inspireren met fijne Sinterklaastips. Een aftelkalender, cadeautips, gluurpietjes, pepernoten bakken en nog veel meer leuke thuistips!

Maak er een feestje van!