icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

Deze lockdown uitjes heb je nog niet gedaan dit jaar!

15 maart 2021
Wandelen, check. Koffie-to-go, check. Heb je alle coronaproof gezinsuitjes buiten de deur al gehad? Dan wil je zeker dit lijstje checken. Je vindt er originele lockdown uitjes die je vast nog niet gedaan hebt in 2021. Wel zo fijn, een beetje verandering in de brouwerij.
Eropuit met kinderen in coronatijd

Wat te doen met kinderen tijdens de lockdown 2021?

Na bijna een jaar van coronamaatregelen zijn de meeste coronaproof uitjes wel de revue gepasseerd. Ben je toe aan wat nieuwe inspiratie? Check hieronder 4 ideeën om dit weekend te doen met het gezin.

1. Een rondje stad

Een dagje stad is nu misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar sinds de lockdown zijn er in veel steden toffe stadswandelingen, fietstochten en speurtochten te vinden voor gezinnen. Ook leuk is een rondje stad per boot, zoals deze rondvaart met de Dordtevaar. Ontdek de stad eens vanaf het water!  

2. Speurtocht op wielen

Ga lekker een dag de hort op met de auto. Dit keer is niet de bestemming maar de reis het uitje. Wat dacht je van een escapetocht vanuit je eigen wagen? Of een autopuzzeltocht langs mooie plekjes in ons kikkerland. Weer eens wat anders én helemaal coronaproof natuurlijk.3. Het water op

Vanaf 1 maart kun je op veel plekken weer een bootje huren. Een verfrissende afwisseling na al die donkere dagen. En laat je vooral niet afschrikken door het wisselvallige weer in het vroege voorjaar. Een goede regenjas of paraplu is het halve werk. Daarvoor is de HEMA altijd onze go-to winkel.

4. Afhaal-plezier

De koffie-to-go kennen we nu wel. Maar dat verwenmomentje buiten de deur wil je toch niet missen in deze thuisblijftijden. Zoek daarom eens een afhaaltentje op met een unieke menukaart. Van pannenkoeken tot kaiserschmarrn en van ijsjes tot glühwein. Pim's Poffertjes en Pannenkoekenhuis is een aanrader. 

Benieuwd naar meer inspiratie voor dit weekend? In onze Uitagenda vind je de nieuwste tips en initiatieven. Ook in deze tijd! Klik voor de Uitagenda op de roze button! Naar de website