Hij komt, hij komt... maar waar precies? Sinterklaasintochten in de Drechtsteden

28 oktober 2019
Kloppen de harten van jouw kids ook al vol verwachting voor de komst van Sinterklaas? Nog heel even en hij is weer in het land! Wil je weten waar en wanneer je Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar in de Drechtsteden kunt begroeten?
We hebben een aantal intochten op een rij gezet zodat je de Sint en zijn Pieten op tijd en op de juiste plek kunt verwelkomen!
 
Intochten zaterdag 16 november
 
Dordrecht
Sta jij vandaag om 12:00 uur samen met de burgemeester aan de kade van de Kuipershaven in Dordrecht om de sint te begroeten? Om 11:30 start daar het voorprogramma. Ook is er een groot feest op het Sinterklaasplein! 
 
Zwijndrecht
‘Zie ginds komt de stoomboot’ klinkt hier vandaag vanaf 10:30 uur op het Veerplein in Zwijndrecht. De Pietenkapel is er ook. Grote kans ook dat je hier Sinterklaas een handje kunt geven! 

Sliedrecht
Sint zet vandaag voet aan wal in de jachthaven van Sliedrecht. Maar niet voordat hij eerst uitgebreid gezwaaid heeft naar alle kinderen die op de Ard.Volkersingel staan! s' Middags kunnen de kids naar sporthal de Stoep, daar wordt 2 keer de leuke Sinterklaasshow opgevoerd.  

Papendrecht
Met de boot komt Sint rond 13:00 uur aan in de jachthaven van Papendrecht, waar hij wordt ontvangen door zingende kinderen én de burgemeester. Daarna volgt een rondrit door Papendrecht. 

Alblasserdam
Verwelkom Sinterklaas en zijn pieten aan de kade in Alblasserdam! Rond 14:30 uur kun je hem daar luidkeels toezingen! Daarna volgt een gezellige rijtoer van de sint en pieten door Alblasserdam naar het Makado Winkelcentrum. 

Gorinchem
Rond 10:00 uur vaart Sinterklaas de haven van Gorinchem in. Op de grote markt zal Sint de kinderen vanaf het balkon van het oude stadhuis begroeten. Daarna vertrekken Sint en Piet voor een ronde door het centrum en zetten ze alvast hun koffers neer in het Huis van Sint Nicolaas.

Intochten zaterdag 23 november

Hendrik-Ido-Ambacht
Ben jij rond 9:45 uur bij het Waterbusplein in Hendrik-Ido-Ambacht om Sinterklaas te begroeten? Het belooft een gezellige boel te worden met zingende kinderen, een Pietenkapel en acrobatische pieten!  

Hardinxveld-Giessendam
Na aankomt met de boot bij de opstapplaats van 'het pontje' in Boven-Hardinxveld wandelen Sinterklaas en zijn pieten over De Buurt naar de Sinterklaasmarkt bij de Lange Wei. Rond 13:45 uur komt de sint per trein aan op station Hardinxveld-Giessendam voor het grote feest in het centrum. 


Weet jij nog een leuke intocht die hier niet mag ontbreken? Laat het ons weten via drechtsteden@kidsproof.nl.

Veel plezier tijdens de intocht!