Kerstfiguur van brooddeegTerug naar het overzicht

Van brooddeeg kun je van alles maken. Kijk maar eens naar deze mooie kerstknutsels!
Wat heb je nodig voor het brooddeeg en hoe maak je het?
3 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 1/4 kopje water en 1 theelepel olie. Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit met de hand tot een glad stevig deeg. 

Aan de slag!
Nu kun je van het deeg zelf iets moois maken. Een kerstboompje bijvoorbeeld of een leuke sneeuwpop!

Is je knutsel klaar? Dan bak je deze af in de oven. Stop de knutsels in een NIET voorverwarmde oven en zet de oven op 100 graden. Laat het deeg 1 uur op 100 graden bakken en dan nog een uur op 125 graden. Afhankelijk van de grootte van het boetseerwerk bepaal je hoe lang je het in de oven laat staan, enkele uren is niet uitzonderlijk bij brooddeeg!

Hierna kun je je knutsel nog schilderen en/of aflakken. Schilderen doe je met plakkaatverf. Hierna kun je voor de finishing touch aflakken met hobbylak of hoogglans lak. Wil je een knutsel met een naturel look? Lak dan alleen af.

Veel brooddeegplezier. 

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in de Kunsthal

Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator?

Zoveel leuks te doen!