Tips voor een griezelig leuk Halloween feest!

18 oktober 2019
Mijn kids kunnen niet wachten tot het spannendste feest van het jaar er is: Halloween! Het gaat al weken over hoe er verkleed gaat worden, hoe we het huis gaan versieren en hoe we iedereen aan het schrikken kunnen maken. 'Papa, als jij nou eens in de kliko gaat zitten en de deksel laat klepperen als er iemand langskomt?' Hieronder vind je een aantal tips om je huis en je kids Halloween-proof te maken. Ook hebben we een aantal toffe Halloween-activiteiten voor je verzameld.
Huize Halloween
Je kunt je huis natuurlijk helemaal ombouwen tot een compleet spookhuis, maar een uitgeholde pompoen - zo doe je dat snel en makkelijk - of Halloweenlichtjes doen het ook al goed. Maak daar nog wat spinnen, monstertjes en vleermuisjes bij en je hebt de juiste sfeer al helemaal te pakken. Samen met je kleintje kun je ook nog een grappig spookvoetje maken.         

Kekke kostuums
Dan de kids (en jijzelf). Een spook is zo gemaakt: uit een laken 2 gaten knippen voor de ogen en voilà. Ook een mummie van toiletpapier is redelijk snel in elkaar gedraaid. Maar je kunt uiteraard ook een Halloweenkostuum bij een feestwinkel halen. Op onze site vind je bovendien schminktips voor een enge zombie of vampier en een griezelig duiveltje.   

Toffe Trick-or-treat
Kant-en-klare Halloween snoepjes en andere griezelige lekkernijen zijn er nu volop te krijgen in de winkels. Maar met zelfgemaakte baksels scoor je natuurlijk wel écht tijdens de Trick or treat. Met deze spinnenkoekjes, bijvoorbeeld. Van tevoren eten jullie zelf natuurlijk spinnensoep, met als toetje spookbananen. Dat wordt smullen! 

Als je dan helemaal Halloween-proof bent, kun je naar de volgende leuke Halloweenactiviteiten in de regio Drechtsteden:

Donderdag 24 oktober
- Griezelen in Het Hof van Nederland: Zoek in de donkere kelders naar codes en ontrafel het geheim van Het Hof. Durf jij? 

Vrijdag 25 oktober
- Halloweenavond in Winkelcentrum Hoog Ambacht: Kom verkleed en maak kans op mooie prijzen! En bekijk de griezeldierentuin, brrr... 
- Halloween discozwemmen in Sportcentrum Papendrecht: Kom je zwemmen, spelen en dansen? 

Zaterdag 26 oktober
- Halloweenoptocht door Winkelcentrum Beshof: Neem je lampionnetje mee en kies de griezelige of de gewone route

Zondag 27 oktober
De Griezelbus on Tour bij Schouwburg Kunstmin: Paul van Loon himself komt met zijn Griezelbus en zijn band Andere Snuiters langs! 


Happy Halloween!