Help, het is weer tijd voor een kinderfeestje!

18 september 2019
Kinderfeestjes zijn superleuk, maar soms een heel georganiseer. We hebben 10 survival-tips voor je op een rijtje gezet!
Event manager, cateraar, juf, politieagent, verpleegster, chauffeur, kunstenares, clown… tijdens een feestje ben je ze allemaal tegelijk! Dat is soms best even lastig, maar zo’n feestje is voor je jarige wel een fantastisch moment. Met onze survival-tips kun je er zelf ook van genieten!

Onze top-10 survivaltips

1. Humor (echt, humor houdt je op de been!)

2. Beperk het aantal kinderen. Als vuistregel geldt de leeftijd van de jarige plus één. Natuurlijk is het cool om veel kinderen op je feestje uit te nodigen, maar het maakt het feestje er echt niet altijd leuker op!

3. Laat het feestje niet te lang duren. Voor 4/5 jarigen is 2 uur ook heel leuk, voor 6+ is 3 tot 3,5 uur prima. Daarna is je jarige waarschijnlijk gevloerd van alle emoties…

4. Maak een draaiboekje met tijden en activiteiten

5. Vier je het feestje thuis? Vooral bij jongere kinderen is de aandachtsspanne kort. Wissel verschillende activiteiten (rustig en actief, binnen en buiten) met elkaar af. Kies een thema voor het feestje, dan heb je een kapstok waar je allerlei activiteiten aan op kunt hangen. Maak een buiten- én een binnenprogramma voor als het regent.

6. Wil je liever een feestje buiten de deur? In onze categorie ‘Kinderfeestjes’ vind je heel veel verschillende partijtjes. Van sportief tot crea, van kunstzinnig tot muzikaal. Wat denk je bijvoorbeeld van een kookfeestje of een circusfeestje! Voor sommige van deze feestjes moet je eropuit, maar andere kunnen ook bij jou thuis verzorgd worden. Net wat jou het beste past. Vergeet niet te vragen of je er als ouder bij kunt blijven, of je voor begeleiders/broertjes/zusjes ook betaalt en of er bij slecht weer een alternatief programma is voor buitenactiviteiten. 

7. Vraag hulp! Je hoeft het echt niet in je eentje te doen (om er dan vervolgens achter te komen dat je vergeten bent foto’s te maken ;-).

8. Taart? Je kunt natuurlijk uitpakken met een fantastische taart, met zelf plakjes cake of eierkoeken versieren vinden kinderen geweldig! En zo zijn ze gelijk al een kwartiertje lekker bezig. 

9. Voor het uitpakken van de cadeautjes kun je een leuk spel inzetten. Zet alle kindjes in een kring op de grond en laat in het midden een fles ronddraaien. Als de fles stopt met draaien, mag het kindje waar de fles naar wijst een cadeautje geven. Of speel memory: elk kind krijgt een kaartje, de jarige krijgt de andere kaartjes en draait er steeds één om. Ook hilarisch: vul ballonnen met briefjes waarop de namen van de kinderen staan en blaas ze op. Om en om mogen ze een ballon lek prikken en het kind waarvan de naam eruit valt, mag het kadootje geven. 

10. Eindig met een rustmoment: bijvoorbeeld een filmpje of een voorleesverhaal aan het einde van een spannende speurtocht. Hierna lever je ze allemaal weer gezellig bij de ouders af…. Wanneer je de kinderen na een feestje zelf thuisbrengt heb je de eindtijd zelf goed in de hand Laat je de kinderen ophalen, dan hoef je de deur niet meer uit!

Veel plezier!

PS
: Maak een leuke én duidelijke uitnodiging. Vermeld het adres, telefoonnummer, tijdstippen, of je kinderen direct uit school meeneemt, of ze thuis worden gebracht, of ze opgehaald moeten worden en of het inclusief (avond) eten is of niet! Geef ook aan als de kids kleren aan moeten doen die vies mogen worden, zwemkleding mee moeten nemen of dat ze bijvoorbeeld verkleed moeten komen. Veel ouders vinden een cadeautip handig!