icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Ontdek Eiland IJsselmondeTerug naar het overzicht

Er is zoveel te doen, zien en ontdekken op Eiland IJsselmonde! Ga je mee op avontuur in de natuur?
Tussen Rotterdam en Dordrecht, ingeklemd tussen de Oude en de Nieuwe Maas en de rivier de Noord vind je een uniek natuurgebied: het Eiland IJsselmonde. In dit onontdekte, schitterende stukje Nederlandse natuur is véél te ontdekken!

Wandelen, fietsen, spelen, varen, klimmen én vogels spotten…het kan allemaal op het Eiland. Je vindt er grienden - vochtige akkers –, ruige stormbossen en bijzondere polders met volop vogels. Vlakbij Zwijndrecht ligt de nieuwe speelpolder Hooge Nesse, waar de kids naar hartenlust kunnen spelen op de speeltoestellen. Grotere kinderen kunnen op avontuur in het doolhof, de vlindertuin en de boomhut met trap en brandweerpaal. Leuk idee: organiseer een gezellige picknick tussen de klim- en klauterpartijtjes door! 

Hooge Nesse is goed bereikbaar met de auto, toegang en parkeren zijn gratis, honden zijn niet toegestaan. Nog een paar tips: er zijn geen toiletten of horeca, neem dus je eigen eten en drinken mee en doe de kids vooral oude kleding aan met lange broek vanwege de brandnetels.

Ook hele mooie plekken om te ontdekken zijn de Rhoonse en Carnisse Grienden. Misschien spotten jullie wel bevers! Kids kunnen het kabouterpad volgen in de Johannapolder, ravotten bij Speelpolder Heerjanneke en klauteren in het Klimbos langs de Oude Maas. Wij bezochten Eiland IJsselmonde al eerder, lees hieronder de blog die we over dit gebied maakten.

Benieuwd naar deze bijzondere plekken of wil je weten wat er nog meer te beleven is? Lees er meer over op de website van Ontdek IJsselmonde, klik hiervoor op de roze button.

Eiland IJsselmonde


Natuurgebied tussen Rotterdam en Dordrecht
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nationale Voorleesdagen online

Nationale Voorleesdagen online

Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari vanwege corona online bij de bibliotheek AanZet! Kijk samen met je kind de leukste voorleesfilmpjes, check de Prentenboeken Top 10 en lees de handige voorleestips om voorlezen nóg leuker te maken.

Naar de voorleesactiviteiten