icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Kerst in Tuinland Assen

1 december 2020
Zin in wat magie in deze donkere dagen? Wij hebben dé tip! Laat je betoveren in Tuinland. Vanaf nu hebben zij een magische winterwonderland gecreëerd. Ontdekken jullie mee?
Dé kerstshow van Tuinland! Een echte aanrader met de kids!
Het is maandagmiddag, het regent en ik haal onze kids uit school. Ik had ze vanmorgen stiekem al ingefluisterd dat wij in de middag wat leuks gingen doen. Normaal duurt het wel even voordat ik ze alle 4 (Merle van 8, Flore van 7 en onze tweeling Juup en Pepijn van 5 jaar) verzameld heb, maar nu stonden ze binnen 10 minuten om mij heen.

Onderweg vertel ik ze dat het met kerst te maken heeft. Pepijn dacht dat wij alvast een kerstboom gingen kopen, maar zodra Tuinland Assen in beeld komt, krijgen zij allemaal een grote glimlach op hun gezicht. 


Binnen tussen de bloemetjes en planten

Het is al genieten bij binnenkomst. De entreehal is prachtig versierd met allemaal mooie lichtjes en lichtbeelden. De eerste oeeh's en ahhh's vliegen mij al om de oren.


Als een vis in het water

Zij kennen de route op hun duimpje. Mogen wij eerst even de vissen gedag zeggen? Haal dat 'even' maar weg. Wel 10 minuten stonden ze de prachtige Koi Karpers te bewonderen....om vervolgens de tropische aquarium vissen stuk voor stuk te bekijken.

vissen in tuinland


Dé Kerstshow van Tuinland

De route wordt vervolgd en zij hebben de eerste kerstbomen in het vizier. Kijk! roepen ze allemaal in koor. De kerstman met de arrenslee en heeeel veel cadeautjes. Vanaf dat moment zie ik hun oogjes twinkelen en lopen ze verder naar het traditionele kerststalletje. De gekste versies van wat 'kerst' is komen voorbij. Grappig dat sneeuw, rendieren en een iglo zoveel fantasie kan losmaken. Want, ja wat is kerst nou eigenlijk?Pink Forrest

Dan staat Merle stokstijf stil en een kreet van WOW slaat ze uit! Dit is echt een thema voor liefhebbers van sprookjesachtige omgevingen. Je gaat helemaal op in al het moois dat dit thema te bieden heeft. Hierdoor voelt het bijna alsof je in een groot fantasie bos leeft. 

Pink forrest Tuinland

Ja! dit moet ook in ons huis komen. Daarvan waren ze allemaal overtuigd. Een kerstboom vol met elfjes, bloemen, feeën in roze zachte kleuren. Werkelijk indrukwekkend mooi! 

Christmas Eve

Kijk daar eens, Pinokkio mam! Waar dan? Pepijn wijst naar een kamer vol met Notenkrakers. Christmas Eve is het thema gericht op de klassieke landelijke kersttrends. Pine green, light gold en christmas red zijn de kleur die jou alvast meenemen naar kerstavond.

christmas eve tuinland

De diverse prachtige kersthema's sluiten helemaal aan bij de laatste trends. Laat je inspireren door de glitter en glamour van Masquerade, dwaal door het dromerige Wonderful time en omarm de gezelligheid van Mountain Lodge en Under the stars of ga op wintersafari in Wild Glam. 

kerstberen tuinland

Nadat wij door de betoverende kerst thema's zijn gelopen, is het er op het einde van de route een mini kerst stad opgezet in de aanhanger van een tractor. Met bewegende elementen van poppetjes op een ijsbaan, skibaan, vrolijke kerst muziekjes en (nep)sneeuw. Ik had er gerust een stoel bij kunnen zetten en kunnen gaan zitten. Zij waren alles aan het observeren, omheen aan het lopen en aan het genieten. Het kerstgevoel is binnengekomen! 

pepijn tuinland

Tuincafé & Spelen

De dieren en woon-afdeling krijgen dit keer wat minder aandacht. Ik wacht al op de vraag... Mam mogen wij nog even spelen? Helaas is het door de coronamaatregelen nu niet mogelijk om te spelen. Ook het tuincafe is op het moment gesloten.

Normaal serveert Tuinland hier de lekkerste verse sapjes tot aan hele complete lunches, ook leuk om met een vriendin een keer rond te struinen en af te sluiten met wat lekkers!

Spelen in Tuinland


Winkel & Webshop

Een kar vol met kerstspullen, 4 kinderen en een paar planten. Onze eerste kerstinkopen zijn gedaan, gewoon op een maandagmiddag. Vol kerstenergie kwamen wij thuis. De kids betoverd door al het moois en ik ben geïnspireerd!

Mocht je het toch fijn vinden om online inspiratie om te doen? Klik dan even op de rozewebsite button en ontdek het hele assortiment online!

Nog een paar handige tips:

- Neem je fotocamera mee, je kan hier prachtige foto's maken van je kids!
- De toegang van Tuinland is gratis
- Tuinland bezoeken in het donker, maakt het nog magischer.
- Er zijn regelmatig leuke activiteiten, die een bezoekje nog leuker maken! Zie onze uitagenda
- Wc's en verschoningsruimte zijn aanwezig
- Lees de 6 tips voor het verzorgen van je kerstboom

Heel veel plezier! Denise & Co. Naar de website