Oerweekend PasenTerug naar het overzicht

zondag 9 april
Leef in het verleden. Een hunebed is mooi, maar zodra je in de wereld van de bouwers treedt...
Oerweekend op het Hunebedcentrum 8 en 9 april 2023
Tijdens Pasen vind het eerste Oerweekend van het jaar plaats bij het Hunebedcentrum! Dat betekent dat er heel veel te doen is in en rond het museum. Het oertijdpark puilt uit z’n voegen van de oermensen. De steentijd, ijzertijd en de bronstijd worden tot leven gebracht. Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, en gedaan zoals men lang geleden deed. Leer over verschillende technieken en ambachten uit de prehistorie.

Sta oog in oog met onze oermensen en beleef zelf hoe het is om in de oertijd te leven. Een weekend vol met activiteiten. Genoeg redenen om tijdens dit weekend het Hunebedcentrum te bezoeken dus! Al dit extra’s is toegankelijk met een regulier museumticket.

Broodje bakken
Bak je eigen oerbrood boven een écht vuur met de hulp van onze oermensen. Het soepele deeg wikkel je om een stok en bak je zelf af. Wel goed opletten dat je broodje niet verbrandt! Met een beetje geduld wordt het smullen.

Brons gieten
Een betere manier om de bronstijd tot leven te brengen is er niet. Het is hard werken en je zult dan ook vooral zwoegende oermensen tegen komen bij de bronstijdboerderij. Er komt vuur, een blaasbalg en allerlei smeltende metalen aan te pas. Dit hele spektakel kan jij volgen en het zal je ook zeker doen verwonderen.

Op bezoek bij de archeoloog
Het Hunebedcentrum heeft een eigen archeologisch opgravingsterrein, waar je kunt zien en ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te gaan. Onze archeologen laten jou gave vondsten en dierenschedels zien. Het terrein is voor jong en oud interessant!

Wollige toestanden
Bij de brons- en ijzertijdboerderij vind je onze wol deskundigen die verschillende technieken laten zien voor het maken van kleding en accessoires. Ook kun jij proberen je eigen draad te spinnen met de spintol.

Bier brouwen
Voor de ouders is het oerweekend ook heel interessant. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe in de prehistorie bier werd gebrouwen. Een kunstig proces waarbij je veel vaardigheden moest bezitten. In het Trechterbekercafé van het museum kun je genieten van een lokaal (maar modern gebrouwen) Drentsch oerbier.

Meer info of alvast een ticket aanschaffen? Klik op de roze website button

Hunebed centrum

Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Openingstijden zaterdag 8 en zondag 9 april Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het worden TOP weekenden!

Het worden TOP weekenden!

Wat een heerlijke tijd is dit! Veel vrije dagen, dus veel tijd om met je kids eropuit te gaan!

Nieuwsgierig naar de uittips? Lees de leukste tips

Naar de uitjes