Zitten jullie kids al met hun handen in het haar? 5x kapper tips!

17 januari 2021
De kapper is dicht, wat nu? Zitten jullie kids met hun handen in het haar, of jijzelf :)? We hebben onze eigen Kidsproof kapster Angela van Angela's Haarstudio in Oudorp weer om hulp gevraagd. Hieronder haar 5 tips om je kids er toch een beetje leuk bij te laten lopen!
Niet naar de kapper en nu? 5x kidsproof kappertips!
TIP 1
Jongens kunnen, met een stevige gel, de haren prima schuin/recht naar achteren dragen. Je koopt bij de drogist een tube of pot gel (bv Taft gel nr 8 of nog steviger nr 14) Je brengt een kleine hoeveelheid aan in je handpalm en wrijft een paar keer licht je handen langs elkaar, zodat de gel goed verdeeld is over beide handen. Dan ga je achter je zoon staan (nee, niet ervoor :)) en verdeel je de gel door het haar door je handen als een kam door het haar te halen. Ook de zijkanten werk je goed naar achteren. Wil je het graag wat netter dan kam je de haren alsnog met een grove kam door.


            
TIP 2
Voor meiden met lange haren is het leuk om de onderlaag los te laten hangen en de bovenkant vast te zetten met een knot. SUPERTIP: alle losse fijne haartjes werk je makkelijk naar achter met een wenkbrauwgel (verkrijgbaar van bv Essence bij het Kruidvat). Wat ook erg leuk is...een haarband met ijzerdraad erin! Je kunt hem voor van alles gebruiken. Via Angela's webshop Choices by Ann kan je ze voor € 6,95 bestellen. Je draait de haarband om een knot. Je knoopt 'm vast aan de bovenkant of aan achterkant. Kortom, een leuke haarband met veel mogelijkheden! En zoals bij alles; oefening baart kunst!



TIP 3

Veel jongens doen mee aan een “challenge”. Ze scheren met een tondeuse het haar eraf. Met een goede tondeuse kun je alle haren op gelijke lengte afscheren met het opzet stukje 2 (6mm) of nr 3 (9mm). Neem altijd eerst de grootste bij twijfel. SUPERTIP: hou het opzetstukje vast als je hem door het haar haalt. Als ie per ongeluk los gaat heb je een kale baan. Je begint aan de achterkant (nee, niet aan de voorkant). Vind je het te kort of niet mooi dan loop je daar het minste risico. Baan voor baan ga je verder. Zorg dat de druk van de tondeuse op de hoofdhuid overal hetzelfde is. Net zo lang tot alle haren dezelfde lengte hebben. LET WEL: dit lijkt makkelijker dan het is en is natuurlijk op eigen risico:). Eén voordeel...haar groeit gelukkig weer aan.

TIP 4
Haren die bij meiden langs of in het gezicht vallen? Werk ze weg met speldjes, vlechtjes of haarbanden. Met een beetje creativiteit en voorbeelden kom je een heel eind!



TIP 5

Meiden met een pony...laat het lekker langer groeien en draag het in 'curtain bangs' (de bekende gordijntjes). Makkelijk met wat gel of haarlak. Of haal de pony uit het gezicht met een leuk speldje!



Veel pleizer met deze tips en
hopelijk kunnen jullie weer snel met jullie kids naar de kapper!

Heel veel liefs, Angela

PS: Angela heeft ook haar eigen webshop met sieraden en haaraccessoires CHOICES by ANN.  TIP: check de superleuke moeder-dochter armbandjes.