3 tips voor een kinderkamer make-over

7 april 2021
Ga je binnenkort verhuizen en heb je de kinderen een splinternieuwe kamer beloofd? Of hebben de huidige kinderkamers wel een make-over verdiend? Het stylen van de kinderkamer blijft stiekem één van de leukste dingen die er is. Hier zijn 3 tips hoe jij de kinderkamer omtovert tot een uniek plekje!
Gelukkig hoeft het geven van een make-over in de kinderkamer helemaal niet veel geld of tijd in beslag te nemen. Een likje verf of een aantal nieuwe decoraties doen vaak al wonderen.

1. De juiste kleurencombinatie

Op de eerste plaats moet een kinderkamer bovenal heel praktisch en veilig zijn, maar het oog wil ook wat. Daarom is het ook verstandig om de juiste basis te leggen. Hierbij moet je denken aan de vloeren en de wanden. Ook het vinden van de juiste kleurencombinatie is hierbij van belang. Maar waar let je dan op? Allereerst is het belangrijk om voor kwaliteitsverf te kiezen. Zolang je kleintje nog een baby is, zal de ruimte nog weinig te lijden hebben. Zodra hij of zij echter groter wordt, zal hier ook steeds drukker in gespeeld worden en lopen de wanden al snel het risico op beschadigingen. Kies daarom voor kwaliteitsverf, bijvoorbeeld Sigma verf, om er zeker van te zijn dat de verf lang meegaat en je voorlopig geen kwasten meer aan hoeft te raken.

Sigma verf kopen is echter een stuk lastiger als je niet weet welke kleurencombinatie bij de kinderkamer past. Bedenk daarom goed of je de kamer neutraal wilt houden of dat je toch voor standaard kleuren kiest. Populaire kleuren in de kinderkamer zijn momenteel roestbruin, okergeel en helderblauw.

2. Kinderbed

Een goede nachtrust is goud waard. Dat leer je al als je kind nog klein is, maar ook op latere leeftijd geldt dit zeker. Daarom is het ook belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan het kopen van een nieuw kinderbed. Hou er rekening mee dat het prettig is als je kind hier lang mee doet. Zo wordt vaak gezien dat ouders voor een bed in een thema van de favoriete serie of tekenfilmheld van hun kind kiezen en deze vervolgens na een jaar weer weg kunnen doen, omdat hun kind er op uitgekeken is. Kies daarom voor een neutraal kinderbed waar je kind lang mee kan doen. Kies bij voorkeur voor een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed als je kind al wat ouder is. Dan weet je zeker dat hij of zij hier in principe de hele kinder- en tienertijd mee kan doen.

3. Kinderkledingkast

Als er iets is waar de meeste ouders gelukkig van worden dan is het wel een goed gevulde kledingkast. Er is niets fijners dan weten dat je kind weer even vooruit kan. Maar dan moet al die mooie kleding natuurlijk wel netjes opgeborgen kunnen worden. Ook een nieuwe kinderkledingkast is dan ook zeker geen overbodige luxe. Bedenk voordat je een nieuwe kledingkast koopt wel aan welke wensen deze moet voldoen. Zo zal een jongen bijvoorbeeld meer hebben aan een leggedeelte voor jeans en T-shirts, terwijl een meisje vaker de voorkeur geeft aan het ophangen van jurkjes, rokken, enzovoorts. Zo stel je de kast geheel naar wens samen.

Veel plezier en succes met het inrichten van de kinderkamer.

TIP: Helemaal speciaal om je kind(eren) te betrekken bij de make-over.

Sanne