Leukste 11 spots met kids in Eindhoven

9 maart 2020
Of je nu op pad gaat met een nieuwsgierige kleuter of een tiener die niet snel onder de indruk is, er is genoeg voor kinderen te doen in Eindhoven. We hebben de leukste hotspots, in willekeurige volgorde, voor je verzameld. Veel plezier!
De Ontdekfabriek
Speel, geniet van een gave speelfilm en bouw volop aan uitvindingen in de Ontdekfabriek, te vinden in een van de oude Philipsfabrieken op Strijp-S. Op woensdag, zaterdag en zondag en in de schoolvakanties staat het team klaar om bezoekers fantastische avonturen te laten beleven.
PSV Museum
In het PSV Museum kun je het hele gezin onderdompelen in PSV-sferen. Beleef de club op een interactieve manier en bewonder de grootste prijzen uit de clubhistorie. Maak de dag af met een rondleiding door het Philips Stadion!
Escaperoom
Ontdek, los raadsels op en ontsnap uit de kidsescaperooms van Escaperoom 040. De kamers zijn zo ingericht dat ook kinderen ze kunnen spelen en dat zorgt naast een dag vol avontuur ook voor krakende hersenen.
Skatepark Area 51
Ook leuk als niet kunt skateboarden! Het grootste skatepark van Europa is vrij te bezoeken om de kunsten van verschillende wielerdisciplines te bekijken. Toch zelf de baan op? Het park is elke dag open. Kom op zaterdag voor de instuif, workshops of om een kinderfeestje te vieren.
Genneper Hoeve
Vlakbij de stad en toch in het groen. Het erf van deze idyllisch gelegen biologische boerderij is de hele dag open voor publiek. Bekijk de koeien en kippen, kijk mee bij de kaasmakerij en breng een bezoekje aan de boerderijwinkel.

Van Abbemuseum
Elke zaterdagmiddag kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar van 14:00 tot 16:00 uur terecht bij de Kinderkunstclub in het Van Abbemuseum. Na een rondleiding door het museum, wordt er aan de hand van een thema geknutseld aan een eigen kunstwerk. Iedere derde zaterdag van de maand mogen ook de ouders meedoen.
Stadswandelpark
Net ten zuiden van het stadcentrum vind je het Stadswandelpark. De ideale plek voor een wandeling of, mocht het weer het toelaten, een gezellige picknick. In het park staat ook de Sterrenwacht waar je kan ruimtewandelen. De bijbehorende app neemt je mee op ontdekkingsreis.
Speeltuin Philipsdorp
Een van de leukste speeltuinen van Eindhoven vind je om de hoek bij Strijp-S. Het is overzichtelijk met een apart gedeelte voor de allerkleinsten. Met veel verschillende speeltoestellen, een grote zandbak en een terras is er speelpret voor iedereen. Fijn detail: de speeltuin is zo ingericht dat mindervalide kinderen ook lekker kunnen spelen.
DAF Museum
Laat je verrassen door de vindingrijkheid van Eindhovens eigen DAF. Alles wat ze bedacht hebben van 1928 tot nu is te bewonderen in het uitgebreide DAF Museum. Een aanrader voor liefhebbers van vrachtwagens en auto’s.
Philips Museum
Ontdek het heden, verleden en toekomst van de eens zo kleine gloeilampenfabrikant Philips. Er is genoeg te doen in het Philips Museum: van een speurtocht met UV-lampjes tot educatieve challenges voor de hele familie. Tijdens de schoolvakantie zijn er nog meer activiteiten waarbij kinderen aan de slag gaan met techniek.


preHistorsich Dorp
In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Het hele seizoen door zijn er onwijs leuke interessante activiteiten.

Deze blog is in samenwerking met This is eindhoven!