Sfeervolle DIY-Kerst-tips

3 juli 2023
Ik vind hem fijn, die decembermaand. Buiten is het koud, binnen maak je het extra gezellig.
Kaarsjes aan, vuurtje in de haard en knus onder een dekentje op de bank. En dan gezellig een spelletje doen, samen knutselen of iets lekkers kokkerellen. Met de Kerst in aantocht hier een paar leuke Do-It-Yourself-tips om dit helemaal in sfeer te doen.

Ps. ook handig als je nog inspiratie zoekt voor het kerstdiner op school!



Houden jullie thuis van bakken? Maak dan cupcakes die je versiert met een kerstboompje van smarties of maak kerstboompjes van zelfgebakken chocoladecake. Een leuke traktatie, een eyecatcher voor het kerstdiner of gewoon lekker bij de thee.



Deze marshmellow pops zijn een persoonlijke favoriet van mijn zoontje. Ik maak ze steevast ieder jaar voor het kerstdiner op school en ze zijn altijd een succes. En een echte klapper? Dat zijn natuurlijk deze vuurpijlen. Leuk voor Oudejaarsavond.



Tover je in december graag je huis om in winterse sferen? Dan zijn deze zelfgemaakte sneeuwpopjes super cute om neer te zetten. Je maakt ze van een oude sok! Zet ze samen met dit leuke glaasje op een mooie schaal op tafel en je hebt een prachtig winters tafereeltje.



Als de Kerst eraan komt, zijn deze papieren sterren gaaf om te maken. Kleintjes hang je in de boom, maar ook aan de schouw of voor het raam zijn ze prachtig. Voor in de boom kun je trouwens ook sterretjes van brooddeeg maken. Iets meer werk, maar je kunt ze jaren bewaren.



Als Kerst geweest is, komt Oudejaarsavond eraan. Dé perfecte avond voor spelletjes. Doe het hilarische zuurstokkenspel of bouw je kamer om tot een skipiste en doe een skispelletje. Dat wordt gegarandeerd dolle pret.



Tot slot voor de echte diehards, je kunt natuurlijk ook schminken in winterthema. Wat dacht je van dit rendier en van Olaf van Frozen? Gaaf toch!