Monchoutaart met kersenTerug naar het overzicht

Het is altijd tijd voor taart toch?
Wat heb je nodig?
1 pak bastogne koeken, 75 gram echte boter, 3 pakjes monchou (100gr per pakje), 150 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom en een blik kersen op siroop.

Hoe maak je de taart?
Eerst maak je de bodem. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Verkruimel de koeken in een keukenmachine en voeg bij de gesmolten boter. Bedek een ovenschaal of springvorm met het koekmengsel en druk goed stevig aan. Zet in de koelkast om af te koelen.

Hierna maak je de rest van de taart. Klop de monchou en de suiker met de staafmixer tot een romig mengsel. Proef even of het zoet genoeg is. Klop daarna de slagroom, zonder suiker, en spatel deze er doorheen. 

Verdeel het monchoumengsel op de koekbodem en strijk met een lepel glad. Verdeel de kersen over de taart. Laat de randen vrij!

Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vier de vakantie in het Evoluon

Vier de vakantie in het Evoluon

Ga op pad met een van hun reisleiders, bedenk je eigen toekomst snack, eet Next Nature pannenkoeken in hun brasserie of ga op dromenjacht met de gratis speurtochtplaten.
Er is zo veel te beleven!

Ontdek het ruimteschip