Lichtjesroute EindhovenTerug naar het overzicht

zaterdag 18 september - zondag 10 oktober
Lichtjesroute Eindhoven start van 18 september t/m 10 oktober 2021!
Elk jaar vindt in Eindhoven de Lichtjesroute plaats. De lichtjesroute is ter nagedachtenis aan de bevrijding die plaats vond op 18 september 1944. Na de bevrijding werden de geallieerde soldaten begroet met behulp van lampen achter de ramen. Daarom start de Lichtjesroute altijd op 18 september. Tijdens de Lichtjesroute worden grote delen van Eindhovense binnenstad met lichtornamenten versierd. De ornamenten zijn in alle kleuren en vormen. Vanwege de vrolijke kleuren en voorwerpen is de Lichtjesroute zeer geliefd bij kinderen en gezinnen.

De Lichtjesroute heeft een afstand van 22 km en is gratis. De route heeft geen start of eindpunt. Je kunt op elk punt instromen. Je hoeft natuurlijk ook niet alles te bekijken. Je kunt met de fiets of lopend de lichtes bewonderen. Kleine rode gloeilampen wijzen je de weg door de stad. 

Tip: download de gratis IZI-travel App, waar je de Lichtjesroute 2021 kunt vinden met een audiotour, die extra informatie geeft over projecten en ornamenten en daarnaast nog wat weetjes over Lichtjesroute zelf

Check voor nog meer tips onze Uitagenda!

Lichtjesroute


Eindhoven
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Op zoek naar een kinderfeestje?

Op zoek naar een kinderfeestje?

Check dan onze tips op de Kinderfeestjes-themapagina! De keuze is reuze.

Dierct naar de tips