Natuurmuseum BrabantTerug naar het overzicht

vrijdag 2 september
Een zomer stampvol natuur!
In Natuurmuseum Brabant is voor iedereen iets te doen, of je nou 3 bent of 83, natuurliefhebber of niet. Je dwaalt er tussen roofvogels, fossielen of spinnen, kunt natuuronderzoek doen in de OO – zone, letterlijk in de voetsporen treden van dinosaurussen, theedrinken met Kikker! of de seizoenen ontdekken in BOS.

Natuurmuseum Brabant is een levendig familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Eigenzinnige tentoonstellingen voor elke leeftijd, actieve ontdektochten en nog veel meer. In de schoolvakanties vervelen kinderen zich hier geen moment, zeker niet met de extra activiteiten zoals Eenden- of Snavellab!

Tussen al dat ontdekken door moet er soms ook even gechilld worden. Ons Museumcafe´ is de ideale plek voor de beste cappuccino, broodjes of (glutenvrije) poffertjes. En je kind pimpt er een muffin op tot een (lievelings)dier!

Activiteiten deze zomervakantie:

-  Snavellab - Sommige vogels hebben een stevige snavel om noten en zaden mee te kraken. Maar welke snavelvorm werkt nou het beste voor verschillende soorten voedsel? Dat gaan we uitproberen!
-  Eendenlab - Tijdens het Eendenlab duik je in de wereld van, jawel, eenden. Hoe blijven ze zo droog na het zwemmen? We gaan het samen ontdekken!
-  Het mysterieuze Museumkarretje - Wanneer verschijnt dat magische Museumkarretje met natuuropdrachten en bijzondere objecten?! Hij laat zich niet aan iedereen zien...

Nieuwsgierig? Klik dan via de roze button door naar de website van Natuurmuseum Brabant voor nog veel meer informatie.

Veel plezier!

TIP: Je kunt er ook een gaaf kinderfeestje houden. Zo leuk!

Natuurmuseum Brabant

Spoorlaan 434
5038CH Tilburg
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Een zomer stampvol natuur!

Een zomer stampvol natuur!

Natuurmuseum Brabant is een levendig familiemuseum over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Eigenzinnige tentoonstellingen, actieve ontdektochten en nog meer, zoals de extra activiteiten van het Eenden- of Snavellab!

Kom naar het museum!