HealthLab Philips MuseumTerug naar het overzicht

zondag 12 februari
Het Philips Museum organiseert op 11 en 12 februari HealthLab, het evenement over gezondheid.
Kinderen en hun (groot)ouders en verzorgers worden tijdens HealthLab op spelenderwijs bewust gemaakt over de impact die je kan hebben op de eigen gezondheid. In het Philips Museum staan allerlei interactieve stand waar bezoekers proefjes en metingen kunnen doen. Ook wordt ontdekt hoe met innovaties in de gezondheidszorg ons helpt om gezonder te leven.

Op verschillende manieren verzamelen deelnemers gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fit-card’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met allerlei technieken in het lichaam kunnen kijken. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe fit ben je? Slaap je genoeg? En welk verschil zit er eigenlijk tussen röntgen, CT en MRI? Tijdens HealthLab trekken kinderen een laboratoriumjas aan en mogen zelf allerlei proefjes en testjes uitvoeren.

Uiteraard mogen de ouders en verzorgers ook meedoen. ?

Tijdens HealthLab maak je kennis met diverse gezondheidsinnovaties. Zoals bijvoorbeeld de Philips Lumify. Dit is een mobiel echografietoestel dat wordt gebruikt door sportartsen. Met het draagbare echoapparaat kunnen artsen preciezer te werk gaan en patiënten sneller behandelen. Het vormt een verlengstuk van de zintuigen, want het speurt letsel op die artsen met het blote oog niet kunnen zien. Kom langs en laat ervaar het zelf. Het hart staat dit event ook centraal. Samen met de Hartstichting wordt voorlichting gegeven over het hart en de werking. Zo ga je als proef je hartslag meten vóór en na fysieke inspanning

Kom je ook?

Meer info vind je op hun site. Klik hiervoor op de roze button.

Philips Museum

Emmasingel 31
5611 AZ Eindhoven
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwe maand, nieuwe tips!

Nieuwe maand, nieuwe tips!

Een frisse maand! Februari, de maand met carnaval, Valentijnsdag, voorjaarsvakantie, gave workshops, voorstellingen en andere toffe activiteiten.

Ontdek jij ze?

De uittips van februari