KinderboekenweekTerug naar het overzicht

woensdag 4 oktober - zondag 15 oktober
Dat vier je natuurlijk bij de Bibliotheek!
Op zoek naar leuke én leerzame activiteiten voor je kind? Kom naar de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober). Dit jaar vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Bibliotheek De Kempen heeft leuke (gratis) activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kom je ook gezellig langs?

Voorstellingen
Samen geniet van een leuke kindervoorstelling? In Den Herd in Bladel speelt de magische, fantasierijke kindervoorstelling van Meestergoochelaar Lars van Tuijl. Ook in theater de Borgh in Budel speelt een leuke magische familievoorstelling over Doornroosje. Jongere kindjes vanaf 3 jaar zijn van harte welkom bij de gratis voorstelling over Buurvrouw en Buurvrouw In De Ster in Lage Mierde.

Ontdekken
Ook zo nieuwsgierig hoe het bij andere mensen thuis is? Kom langs in Bibliotheek Valkenswaard. Hier neem je een kijkje bij andere culturen, een tiny huis, bijzondere hobby’s en meer. Ook op de doe-middag in Bibliotheek Budel ontdek je meer over hoe het leven bij andere mensen thuis is. Zo duiken we onder andere de geschiedenis en de wereld van techniek in.

Doe
In Bibliotheek Bergeijk, Eersel en Oirschot kun je op onze gratis doe-ochtenden en middagen meedoen met een leuk spel, een speurtocht, en ontdek je verschillende vormen van wonen. Ook in Bibliotheek Bladel, Budel, Hapert en Reusel zijn er een gratis speurtocht en quiz, waarmee je kans maakt op een boekenbon.

Genieten van verhalen
Natuurlijk lezen we ook voor! In Bibliotheek Bladel, Hapert, Reusel lezen we voor uit de allermooiste boeken rondom het thema ‘Bij mij thuis’ en kun je aansluitend knutselen. Ook in Bibliotheek Valkenswaard geniet je van prachtige voorleesverhalen.

Kijk voor meer informatie, data en tijden en reserveren op hun site. Klik hiervoor op de roze button. Hier vind je natuurlijk ook leuke leestips rondom het thema ‘Bij mij thuis’.

Bibliotheek De Kempen

de Hofnar 12
5554 DA Valkenswaard
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste speeltuinen

De leukste speeltuinen

Makkelijk én leuk, een uitje naar de speeltuin.
Met klimrekken, glijbanen, zandbakken... het is er allemaal. Veel plezier.

Hup, van die glijbaan.