Opening preHistorisch DorpTerug naar het overzicht

zaterdag 1 april - zondag 2 april
Het preHistorisch Dorp is weer geopend vanaf 1 april.
Ontmoet de historische bewoners
Vanaf 1 april brengen de bewoners van dit openluchtmuseum in Eindhoven je weer naar het verleden. Speciaal tijdens de opening ontmoet je veel bijzondere gasten: hospitaalridders, ambachtslieden uit de prehistorie, ambachtslieden uit de middeleeuwen en nog veel meer. Ze doen allemaal niets liever dan jou een fantastische beleving bezorgen. Bewonder de gevechten van de Hospitaalridders, kom boogschieten of broodjes bakken, geniet van de grappen en grollen in de poppenkast of volg de rondleiding en kom alles te weten over de gebouwen en het verleden.

Historische activiteiten

Tijdens het openingsweekend valt er extra veel te doen. Er staan allerlei activiteiten gepland, zoals demonstraties en workshops. Oude vertrouwde activiteiten zoals boogschieten, speerwerpen en pennen slaan bijvoorbeeld. Maar ook andere bezigheden die men deed in het verleden, zoals broodjes bakken of muziek maken. En als je een spelletje wilt spelen, dan heb je op het middeleeuwse marktplein genoeg keus.

Grijp de geschiedenis in ArcheoFactory

Ook de ArcheoFactory in het preHistorisch Dorp gaat weer open, waar je meer kunt leren over moderne technieken in de archeologie én echt spullen uit het verleden vast mag pakken! De ArcheoFactory is nieuw sinds 2022. In dit moderne lab ervaar je zelf hoe het is om een moderne archeoloog te zijn. Je leert hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie maakt van het verleden. Klaar om in de geschiedenis te graven?

Aftrap Nationale Museumweek

Het openingsweekend is tevens de aftrap van de Nationale Museumweek! Deze vindt plaats van zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april en het openluchtmuseum van Eindhoven zorgt voor extra historische feestelijkheden. Het preHistorisch Dorp is gratis te bezoeken met de Museumkaart, maar deze week mag je jouw Museumkaart delen met een ander die nog geen Museumkaart heeft. Ben je fan van het museum en wil je iemand anders deze beleving bieden? Leen je kaart dan uit aan een ander. Let op: per kaart mag er één bezoeker naar binnen, jouw kennis komt die dag dus in plaats van jou.

Klik voor meer info op de roze button.

PreHistorisch Dorp

Boutenslaan 161b
5644 TV Eindhoven
Openingstijden 10:00 tot 17:00 Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente

Lente

Het zonnetje komt steeds vaker te voorschijn, het blijft langer licht, je hoort de vogeltjes fluiten... Wij kunnen niet wachten totdat de lente weer begint.

Ik krijg zin om eropuit te gaan. Jij ook?

Naar de tips