Coole musea voor kids in Noord-Brabant!

5 juli 2021
Een potvis bewonderen, naar de kermis, een leuke speurtocht, klokken luiden en nog veel meer. Het kan allemaal in deze gave musea in Noord-Brabant! Heel veel plezier samen!
Zwieren, zwaaien en rondjes draaien
Op de zolder van het Markiezenhof in Bergen op Zoom kunnen kids (7 t/m 12 jaar) een leuke speurtocht doen en alles ontdekken over de kermis van vroeger. Speel op de kermisautomaten, laat de kermisminiaturen draaien en geniet!

Bouw je eigen universum
Doe tijdens de meivakantie mee met het kunstprogramma 'Bouw je eigen universum' van Stedelijk Museum Breda. Kids ontdekken de geheimen van de kunstenaar Leyendeckers en gaan daarna zelf creatief aan de slag!Een indrukwekkend bezoek
Een bezoek aan het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is een belevenis. Help mee met een druk-demonstratie of doe de speurtocht. Genoeg te beleven en te leren: over o.a. de geschiedenis, kunst en communicatie.

Met je neus in de natuur
Wil je alles weten over de natuur, breng dan een bezoek aan Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Kom natuuronderzoek doen in de OO - ZONE, seizoenen beleven in BOS, de potvis bewonderen of mammoetsluipen in IJstijd! Cool!Leuke kinderworkshops
In Het Noordbrabants Museum in Den Bosch worden er tijdens de vakanties superleuke activiteiten georganiseerd! Aankomende meivakantie staat het Museumkwartier weer bol van de leuke en gratis kinderworkshops! Leuk!

Luid zelf de klokken
Er is zóveel te zien en te doen bij Klok & Peel in Asten. Dagelijks zijn er rondleidingen over de Klokkenroof en kun je meedoen aan speurtochten. Je mag zelf de klokken luiden en je kunt een echt vossenhol van dichtbij bewonderen.Naar de dino's en fossielen!
Bij het Oertijdmusem in Boxtel wandel je tussen levensechte dinosaurussen en verschillende fossielen uit alle tijdperken. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren!

Tips om je uitje nog leuker te maken
Wauw, wat een coole musea allemaal! Kidsproof mama Annemarie legt uit waarom een museumuitje juíst met jonge kinderen zo leuk is. En ze geeft ook nog 5 handige tips om je (eerste) museumuitje nóg leuker te maken!PS Nog op zoek naar meer leuke culturele uitjes voor het hele gezin? Check onze Eropuit-themapagina!