Toffe Noord-Brabant tips!

11 juli 2022
De zomervakantie! We hebben zin om eropuit te gaan! Soms is het leuk om nét iets verder te gaan voor een tof familie-uitje. Daarom hebben wij een mooie selectie gemaakt van leuke tips in Noord-Brabant. Voor nu en alvast voor in de agenda!
Veel plezier!

Kunstzinnige speurtocht

Hoe werd reclame en kunst vroeger gedrukt? Maak samen met je kinderen een speurtocht door het Nederlands Steendrukmuseum (Valkenswaard), of kijk hoe in het museumatelier een echte prent wordt afgedrukt op een eeuwenoude steendrukpers!


preHistorisch Dorp in Eindhoven

Reis terug in de tijd! Kom naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven? Dan beleef je de prehistorie én middeleeuwen met de leukste historische bewoners. Een ideaal zomeruitje op elke dag.


Slot Loevestein

In en om het kasteel en het soldatendorp is van alles te beleven. Leer over de Middeleeuwen en de Hollandsche Waterlinie. Kom spelend meer te weten over het kruit en ontsnap zelf uit de boekenkist van Hugo de Groot!



Museum Kids Factory

Deze zomervakantie is er van alles te doen in het Philips Museum. Tijdens de Museum Kids Factory ga je aan de slag met een 3D-printer, boren, zagen, solderen. Ook de kleinere kids kunnen heerlijk knutselen en tekenen


WEET IK VEEL! festival

Tijdens het WEET IK VEEL! festival ontdek je van alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende toffe plekken op Strijp-S Eindhoven. Deze zomervakantie!



Ontdek bij Ontdekstation013

Bij Ontdekstation013 is er van alles te beleven en ontdekken voor kinderen! Het thema is 'Wereld van de toekomst'. De kids doen onderzoek naar het tegen gaan van de opwarming van de aarde, en nog veel meer. Ook 2e Pinksterdag open!



Slapen in een Pod!

Op zoek naar een toffe zomervakantie of een weekendje weg? Kom logeren in een super knusse Pod bij Recreatieboerderij Johan en Caroline! Maak de vakantie helemaal compleet met een leuk dagje uit en shop in de complete boerderijwinkel!



Mind Mysterie

Laat je verbazen door optische illusies bij Mind Mysterie. Heel gaaf museum in Horst. Zeker de moeite waard om deze tijd er eens naar toe te gaan.




Regisseer je eigen film

Meld je kind aan voor Filmkamp. Er zijn workshops te doen waarin ze leren een professionele eigen film te maken. Naast het filmprogramma worden er spellen in de bossen en duinen gedaan èn zit er een bezoek aan de Efteling bij.



Natuurspeeltuinen

Natuurspeeltuinen en speelbossen. Laat je zintuigen prikkelen en maak gebruik van de natuurlijke elementen.
Supertoffe locaties!


Pluktuinen

Lekker wandelen en kletsen door de natuur en ondertussen de mooiste bloemen of het lekkerste fruit plukken.
De mooiste plekken



Blotevoetenpaden

Ontdek de natuur op de blote voeten. Kriebelende grassprietjes, fijn zand, blubber, dikke takken, verkoelend water....


Rondstruinen in Eindhoven

Ravotten, klauteren, hutten bouwen, stoere attracties, dagje varen over de Dommel, blotevoetenpad, spraypark... Het is ultiem genieten in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.



Beleef & Geniet in Den Bosch

Den Bosch is een heerlijk leuke, knusse en gezellige stad om te ontdekken samen met de kids. Wij nemen je graag mee langs alle toffe kindvriendelijke adresjes en bezienswaardigheden.
Samen op pad! 



Ontdek Veelzijdig Tilburg

Er is genoeg te doen in Tilburg en omgeving tijdens de zomervakantie. Relaxen in het park, zwemmen bij leuke strandjes, afkoelen met een ijsje en bij slecht weer lekker naar een museum.



Historisch & Knus in Breda

In Breda kan je culturele uitjes doen, lekker eten en drinken, super mooie wandelingen buiten Breda maken en naar dier- en speeltuinen gaan. In Breda en omgeving kan je een fijne zomer beleven.