De leukste lente en zomer uitjes van Noord-Brabant in 2023

1 mei 2023
Wij krijgen weer kriebels om lekker naar buiten te gaan en leuke plannen te maken. Wist je dat Noord-Brabant een geweldig aanbod heeft voor kinderen om er op uit te gaan met het hele gezin? Cultureel, actief en creatief, je hoeft je de komende tijd niet te vervelen! Veel plezier!
Deze uitjes in Noord-Brabant wil je echt niet missen!

Zien, doen en beleven

Motionexperience

Motion is een unieke lichtkunst beleving in Eindhoven. Stap binnen waar de zintuigen worden geprikkeld, dromen wonderlijk zijn en landschappen tot leven komen. Ervaar een explosie van emoties en geef je over. Extra leuk is Kids Time!



Ontdek bij Ontdekstation013

Ontdekstation013 is dé werkplaats voor iedereen waar techniek en creativiteit samenkomt! Programmeer met LEGO in de machinekamer of bouw je eigen robot, het kan! Geopend op zaterdag, zondag en in schoolvakanties voor gezinsuitjes.



Prison Island Eindhoven

Bij All in Eindhoven vind je vanaf nu de internationale succesformule Prison Island, een van origine Zweeds gevangenis-avontuur met een mix van spellen! Goed teamwork is de sleutel tot de winst. Klaar voor het avontuur?



Sportief op Kamp!

Tijdens de schoolvakanties zijn er superleuke sportkampen bij SimonSPORT in Vught! Padel, hockey, tennis, voetbal of een combi. Een sportief (dag)kamp met allerlei creatieve spelvormen en toffe activiteiten.



Geniet in de natuur

Kabouterpad in het Mastbos

Wat leuk, kabouters in het bos! Ga samen met je kind op zoek naar ze. Let op de sporen die ze hebben achtergelaten en maak onderweg allemaal leuk doe-opdrachten, zoals; wie kan het zachts naar de volgende kabouter lopen?



Alpaca's Voeren!

Bij de Alpacafarm in Vorstenbosch bewonder je de Alpaca's van dichtbij, mag je ze aaien en voeren! De kids doen nog een leuke speurtocht terwijl jij van een hapje en drankje geniet in de Alpacabar. AANRADER!



Op grote hoogte!

Zet het beklimmen van De Flaestoren op je to-do lijstje! Het is een indrukwekkende toren van 22 meter hoog. Kinderen kunnen er makkelijk zelf naar boven lopen door de brede en lage traptreden die in een rondje omhoog gaan.



Naar het bos

Het weer is steeds beter en dus heel fijn om weer naar het bos te gaan met de kinderen. Lekker rondrennen, de eerste knoppen uit zien komen. Maar naar welk bos moet je dan gaan? Bekijk hier de leukste bossen rondom Breda.



Speeltuinen

De héle dag spelen en plezier!

Kom gezellig klimmen, klauteren, spelen en onbeperkt eten en drinken bij Duinoord in Helvoirt. Er is een groot aanbod aan spellen en activiteiten. Denk aan een tubingbaan, binnenspeeltuin, midgetgolf, klimbos en nog veel meer!



Lente; naar buiten!

Kinderen kunnen weer lekker spelen in de buitenspeeltuin van De Belhamel, bootje varen op de vaarvijver én er is een heerlijk, zonnig terras. Er zijn nog veel meer buitenactiviteiten, zoals paintballen en lasergamen!



Boerderij de Steenuil

Kriebelend gras, kids een rode blos van het spelen in de binnen of buitenspeeltuin, helpen met de koeien melken, ravotten in de hooischuur, voeren en knuffelen van de dieren. Echt een unieke beleving!



Bounce Valley

Ook in de lente is het wel eens koud of regent het. Ga dan naar Bounce Valley in Breda of Eindhoven! Het is 1 groot luchtkussen waar kinderen en volwassenen zich lekker kunnen uitleven met klimmen, rennen, springen, etc.



Ga naar een Kidsproof museum

Natuurmuseum Brabant Lente

Stap deze lente de natuur binnen bij Natuurmuseum Brabant... Kleurrijke
ontdektochten, verrassende tentoonstellingen èn een bijen- en bestuiversweekend op 15 & 16 april. Kom langs en maak je lente nog groener.



Museum Klok & Peel

Het is een echte beleving Museum Klok & Peel! Zo mag je zelf klokken luiden, vossenhol van dichtbij bekijken, doe-tochten met twee speurtochten en in de vakanties zijn er altijd extra toffe activiteiten. Nieuwsgierig geworden?



De Efteling in Den Bosch!

In Het Noordbrabants Museum is de unieke Efteling Tentoonstelling te bewonderen. Zelfs Holle Bolle Gijs is er!
Voor de kids is er een speciale speurtocht en een toffe tekenwedstrijd. Misschien win jij wel vrijkaartjes voor de Efteling!



Philips Museum

Kom meer te weten over het museum door de lampjes speurtocht of speel Mission Eureka. Dit spel geeft je inzichten over de uitvindingen. In de zomervakantie kun je spelenderwijs leren over techniek bij het Museum Kids Factory.



Bucketlist om uit te printen en op te hangen!

Klik op onderstaande bucketlist om hem uit te printen. Veel plezier met alle uitjes!



Bijzondere dierentuinen en parken

In Noord-Brabant zijn er een paar super leuke en bijzondere dierentuinen te vinden.
Je kan ze vinden in ons blog met daarin deze bijzondere dierenparken

Uitagenda's


Zoek je nog meer tips voor leuke uitjes, workshops, voorstellingen etc? Ga dan naar onze Uitagenda's

Uitagenda Den Bosch
Uitagenda Eindhoven
Uitagenda Breda
Uitagenda Tilburg