HAAL BUITEN NAAR BINNEN MET FUN FOREST!

2 april 2020
Fun Forest deelt speciaal met ons een paar tips en tricks om de thuislessen leuk en leerzaam te maken door buiten naar binnen te halen!
Les 1: Biologie
Het kan nu moeilijker zijn om naar buiten te gaan. Gelukkig kan je de natuur in huis halen met de blogs van de boswachters van Staatsbosbeheer. Zij bloggen over de natuur van Ameland tot Limburg! Of kijk naar buiten TV. Via webcams kan je nestjes van koolmezen, egelhuizen en ooievaars in de gaten houden. Klik hier om te zien waar de dieren mee bezig zijn!

biologie-fun-forest

Les 2: Rekenen
De volgende keer dat je een frisse neus gaat halen, verzamel dan wat takjes, steentjes, blaadjes en andere dingen die je kan vinden in de natuur. Met deze voorwerpen kan je dan thuis lekker aan de slag. Geef elk voorwerp een andere waarde en rekenen maar! Benieuwd hoe? Kies voor elk voorwerp een eigen waarde, bijvoorbeeld twee voor een steen en zeven voor een takje. Leg een paar voorwerpen bij elkaar om sommen mee te maken. Hoeveel is drie stenen plus twee takjes? De sommen die je kan maken, zijn oneindig. Reken er maar op dat het een succes wordt!

rekenen-fun-forest

Tijd voor een pauze
Na al dat harde werken, hebben jullie wel wat lekkers verdiend! Fun Forest deelt de komende tijd de lekkerste BOSS Kitchen recepten. Van smoothies tot broodjes, salades tot soepen. Houd de social media van het klimbos in de gaten voor inspiratie voor een heerlijke lunch. 

Les 3: Tekenen en knutselen
Tijdens het tekenen en knutselen kunnen kinderen hun creatieve ei kwijt. Fun Forest heeft nu een hele leuke tekenwedstrijd! Stuur je kunstwerk op naar marketing@funforest.nl en maak kans op mooie prijzen! Kijk op de instagram en facebook van Fun Forest voor meer informatie over de kleurwedstrijd. Ook kan je knutselen met in de natuur gevonden spullen. Zo kan je takken versieren en verven en zo tover je ze om tot prachtige paastakken!

tekenen-fun-forest

Les 4: Gym
Doe mee met de Fun Forest WC-rol challenge! Bedenk een oefening waarbij je een wc-rol gebruikt. Deel hem op instagram of facebook met #funforest of mail je video naar marketing@funforest.nl. De leukste video's worden gedeeld op social media om zo iedereen fit te houden! Hier zijn wat tips voor het maken van de video:
- Zorg ervoor dat de video maximaal 30 seconden duurt.
- Wij zijn benieuwd naar wie je bent. Stel je aan het begin van de video dus even voor! Bijvoorbeeld: 'Hoi, ik ben (naam en leeftijd) en dit is mijn wc-rol challenge'. 
- Let op! De video moet in portrait-mode gefilmd worden om gedeeld te kunnen worden. 
- Mogen wij jouw video delen? Laat ons dit weten door de hashtags #delenisokay en #funforest te gebruiken!

gym-fun-forest



Tip! Als Fun Forest weer open gaat, kun je er je verjaardagsfeestje vieren! Of natuurlijk gewoon zomaar lekker een dagje klimmen.

blog-corona-proof