Intocht Sinterklaas regio Eindhoven 2020

30 oktober 2019
Alle data en tijden worden nog aangepast
Hij komt...hij komt...16 november 2019 is het weer zover! Dan komt Sinterklaas aan in ons land! Ook in Eindhoven en de omliggende dorpen maakt de Sint natuurlijk weer een toer met zijn Pieten om alle kinderen te begroeten. Zijn jullie erbij?
De stations, havens en pleinen in de verschillende dorpen rondom Eindhoven en in de stad zelf zullen weer vol staan met blije snoetjes die ongetwijfeld uit volle borst de Sint toezingen! Wij hebben alle intochten in de regio hieronder voor je op een rij gezet. Klik op de plaatsnaam voor meer info! En check onze Uitagenda voor alle Sinterklaasactiviteiten. 

Zaterdag 16 november 

Eindhoven
Tijd: 11:30 uur
Locatie: Alle Eindhovense kinderen zijn welkom op de Kanaaldijk Noord. Er is een feestelijk programma voor als de Sint onderweg is en je nog even moet wachten. Om 13:00 uur vertrekt de Sint naar het centrum naar het 18 Septemberplein. Daar neemt hij plaats in de zetel om handjes te schudden en te trakteren. Ondertussen zal er een show worden gegeven door Fleurtje en de Pietenband en er is een Pieten parcours met verschillende spelletjes. Om 16:00 uur is het afgelopen. 

Veldhoven
Tijd: van 15.05 aankomst.
Locatie: Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten worden ontvangen op het Meiveld in het Citycentrum. Het belooft weer een groots feest te worden voor alle kindjes, met diverse activiteiten en optredens! Vanaf 12:00 uur is er van alles te doen. Supergezellig!
Winkelcentrum Heikant aankomst Sinterklaas 13:15. 

Valkenswaard
Tijd: rond 14:00 uur.
Locatie: Op de markt in Valkenswaard komt Sinterklaas en zijn Pieten weer aankomen. Spannend! Zing met al je vriendjes en vriendinnetjes alle liedjes voor Sinterklaas mee. 

Gemert
Zaterdag avond komen Sint en zijn Pieten naar Gemert om gezellig feest te vieren. Vanaf 16:30 - 19:00 uur op het Ridderplein. Kom je ook?

Zondag 17 november

Sint-Oederode
17 november komt Sinterklaas ook aan in Sint-Oederode, Rooi. Kom je ook?

Veghel
Ook in Veghel komt Sinterklaas om 13:30 aan in de Haven. Gezellig familiefeest.

Geldrop & Mierlo
Tijd: 13:45 uur
Locatie: De aankomst van Sinterklaas is in de haven op Hulst. Daar wordt hij ontvangen door de Burgemeester. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door Geldrop en eindigt op het plein voor het Gemeentehuis aan de Hofstraat. Misschien zijn er wel weer coole abseil-Pieten die vanaf de kerk hun kunsten vertonen. Trek je mooiste Pietenpak aan en we zien je daar!

Nuenen
Tijd: 13:15 
Locatie: vertrekt de stoet vanaf het Gemeentehuis, rond 13:45 komt Sinterklaas aan bij de kiosk in het park. Om 15:00 uur zal Sinterklaas het grote Sinterklaasfeest openen in de Hongerman.

Best
Tijd: 11:30 uur
Locatie: Hij komt dit jaar om 11.30 uur aan op de IBC Haven van Best. Om 12.15 uur zal Sinterklaas met zijn pieten arriveren op het Wilhelminaplein in Best. Zijn volgende stop zal zijn bij Plus Ton Henst (Heivelden) om 13.15 uur. Vervolgens gaat de intocht verder naar het Dorpsplein in Best. Sinterklaas verwacht hier omstreeks 14.30 uur aan te komen.

Helmond
Tijd: 13:00  17:00 uur
Locatie: Sinterklaas komt met zijn Pieten weer de haven van Helmond binnenvaren. Zou de Julianabrug ook dit jaar weer zonder problemen opengaan? En zou Amerigo er ook dit weer bij zijn? Het belooft in ieder geval weer een fantastisch feest te worden met duizenden kinderen, ouders, opa's en oma's. Op de Markt zijn er ook dit jaar weer wervelende optredens! 

Son en Breugel
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Ook dit jaar meren Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten aan aan de Kanaaldijk. Daarna naar het Gemeentehuis. Om 15:00 uur wordt het hele gevolg ontvangen door de Burgermeester. Tientallen Pieten zijn rond het Gemeentehuis te vinden!

Deurne
Tijd:Van 13:00 - 16:00 uur
Locatie: Gezellig dit familiefeest bijwonen op de Markt Startlocatie Dinghuis achter de kasteelruïne. Daarna gaat de Sint en zijn gevolg via de Kruisstraat en de Visser naar de Markt Organisatie Stichting Sinterklaas in Deurne.

Waalre
Tijd: 14:00 Gemeenthuis Waalre en 14:30 Markt Waalre
 
Zaterdag 23 november

Meerhoven
Tijd: 12:30 uur
Locatie: Meerplein, De Sint brengt natuurlijk ook een bezoek aan Meerhoven het wordt een heel fijn feest.

Wil je naar een van deze intochten, wil je de pakjesboot eens van dichtbij bekijken? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk dan voor een compleet overzicht met alle Sinterklaasactiviteiten in de Uitagenda!

Heel veel plezier de komende Sinterklaasperiode!

Liefs Sanne