Lieve DIY-ideetjes voor Moederdag!

27 februari 2023
Het is bijna Moederdag. Voor mij als moeder natuurlijk een favoriete dag in het jaar. Verwend worden met een ontbijtje op bed, een vrolijke knutsel en misschien zelfs een klein cadeautje, daar word je toch blij van? Voor alle papa’s en kinderen die nog wel een paar leuke ideetjes kunnen gebruiken om mama in het zonnetje te zetten, hier een paar van mijn favoriete Moederdag-verrassingen.
Moederdag begint natuurlijk met een ontbijtje op bed. Naast een glas verse jus d’orange en een gekookt eitje zijn deze aardbeientorentjes leuk om te maken. Schrijf iets liefs op het hartje bovenop. Dat vinden alle mama’s goed wakker worden hoor! En voor bij de thee of koffie zijn een zelfgemaakte hartencake of echte Moederdag-cupcakes natuurlijk een hit. Versier met wat jullie mooi en lekker vinden, dan wordt het vast iets moois!



In de loop van de jaren heb ik heel wat leuke knutsels cadeau gekregen op Moederdag. Favoriet waren deze bosjes bloemen. De een is gemaakt met papieren bloemen, de andere met bloemetjes van pijpenragers. Je kunt natuurlijk precies die kleuren gebruiken die je mooi vindt en ook de vorm en het aantal kun je zelf kiezen. Doe ze in een leuk vaasje of potje en je hebt een schattig cadeautje.



En wat het natuurlijk altijd goed doet, zijn knutsels met hartjes. Je kunt er de leukste dingen mee verzinnen. Zelf ben ik fan van het sieradenkistje in de vorm van een hartje. Ik weet dat je zulke doosjes kunt kopen bij speelgoedwinkels en winkels met knutselspullen (Action, Zeeman, Hema etc). Verven, beplakken en klaar. Ook de hartenhanger is een schatje. Op ieder hart schrijf je een lieve boodschap. En tot slot het hartenlichtje. Heel mooi met een waxinelichtje erin. Als je even doorklikt via de groene linkjes vind je een stap voor stap werkbeschrijving, maar ik kan je vertellen, ingewikkeld is het niet.



Er zijn natuurlijk veel meer leuke ideeën om mama mee te verrassen. Wat dacht je van een dagje uit met het elkaar? Check onze Eropuit-categorie voor superleuke uitjes voor het hele gezin!