Nationale Voorleesdagen 2018

22 januari 2018
De Nationale Voorleesdagen beginnen weer. Van 24 januari t/m 3 februari kun je weer heerlijk luisteren, leren schrijven, zelf boeken lezen en kijken naar poppentheater.
Wij hebben een handig overzicht gemaakt van fijne luister en leesplekjes.
Woensdag 24 januari
De start van de Nationale voorleesdagen kun je feestelijk gaan vieren bij CultuurSpoor in Best. Goed luisteren met een lege maag kan natuurlijk niet. Dus krijg je een overheerlijk ontbijt. Onder het genot van een krentebol, peperkoek, fruit en wat drinken kun je luisteren naar het Prentenboek van het jaar. Ssst! De tijger slaapt....

Lees & ontdek over 'Ssst! De tijger slaapt bij boekhandel van Piere!
Tijdens De Nationale Voorleesdagen, op woensdag 24 januari om 15.00 uur vindt de nieuwe editie van Lees & ontdek plaats bij boekhandel Van Piere. Lees & ontdek is voor kinderen vanaf 3 jaar, broertjes en zusjes zijn ook welkom! Deze keer gaat Lees & ontdek over Ssst!  

Tijdens de Nationale Voorleesdagen komt voorstelling 'Ssst! De Tijger Slaapt' naar Bibliotheek Veldhoven.
Kindertheater Len Copal komt op woensdag 24 januari twee keer de voorstelling 'Ssst! De tijger slaapt' spelen, naar het prentenboek van het jaar 2018.

Donderdag 26 januari
Bibliotheek de Kempen, Bergeijk Active en Cultuurplaza de Kempen organiseren samen ''Cultuur voor kleintjes''. Bewegen, zingen, luisteren en kijken. Het komt allemaal aan bod tijdens de vier evenementen voor peuters en dreumesen.

Zondag 28 januari
Kom naar poppentheater 'Ssst! De tijger slaapt' voor kinderen van 2-5 jaar bij Bibliotheek Eindhoven!
Tijgertje is klaarwakker, want morgen is hij jarig. Als hij eindelijk slaapt... willen zijn vriendjes hem natuurlijk niet wakker maken. Er moet nog van alles geregeld worden voor het feest.

Dinsdag 30 januari
Kom samen met je peuter naar de Peuterochtend in Bibliotheek Veldhoven op dinsdag 30 januari. Martijn van de bieb leest dan verschillende leuke boeken voor, waaronder het prentenboek van het jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt.

Woensdag 31 januari
Op woensdag 31 januari en woensdag 7 februari is de kinderworkshop 'schrijven mét kinderen'. Samen met de docent, Marjolein, gaan de kinderen aan de slag met hun eigen fantasie. Kom naar de Bibliotheek in Eindhoven.

Van 14:00 tot 14:30 uur komt Marjolein Vrijenhoek haar kinderboek ‘Suus en de Chocoloco’s voorlezen bij Bibliotheek Eindhoven!

Zaterdag 2 februari

Op 2 februari is 'Ssst, de tijger slaapt... Niet wakker maken hoor!'', een beeldende voorstelling.
Bij Bibliotheek de Kempen, Bergeijk Active en Cultuurplaza de Kempen organiseren samen ''Cultuur voor kleintjes''

En op zondag 18 februari speelt er een vrolijke voorstelling van Katiuscia Principato voor kinderen vanaf 2 jaar bij Muziekgebouw Eindhoven!

Heel veel plezier!