Philips MuseumTerug naar het overzicht

En toen was er licht. Leer er alles over in het Philips Museum!
De zon is voor ons een belangrijke bron van licht. Maar hoe maakte de mens licht voordat de gloeilamp werd uitgevonden? En wat maakte de gloeilamp allemaal mogelijk? Het van oorsprong Eindhovense bedrijf Philips ging op zoek naar het perfecte licht dat het meest op zonlicht leek.

In dit museum kom je alles te weten over de uitvindingen van Philips en hoe het groter werd tot het wereldconcern van vandaag. Ga met je familie naar dit museum en je hebt een super interessante dag. Je kunt de tentoonstelling bezoeken en je laten rondleiden door iemand die er heel veel van weet. Ook kun je het spel Mission Eureka spelen!

Ze hebben ook een kinderspeurtocht van 4 t/m 8 jaar. Je gaat dan met een UV-lampje geheimen ontdekken in het museum. Na afloop krijg je een cadeautje.
Deze speurtocht is het hele jaar.

Klik op de roze button om op de site te komen. Je vindt hier ook de openingstijden en informatie over tentoonstellingen.

Tip: Wil je leren over de geschiedenis of meer te weten komen over Eindhoven? Bezoek dan eens wat vaker een museum!

Philips Museum

Emmastraat 31
5611 AZ Eindhoven
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste kinderfeestjes!

De leukste kinderfeestjes!

Is jouw kind binnenkort jarig? Of wil je alvast wat inspiratie voor kinderfeestjes opdoen? Wij hebben een compleet overzicht met heel veel leuke kinderfeestjes voor je. Alleen nog even kiezen!

Check alle kinderfeestjes!