KinderboekenweekTerug naar het overzicht

Dat vier je natuurlijk bij de Bibliotheek!
Hoe sterk is een mier? Waarmee ruikt een slang? Hoe diep is de diepste oceaan? Je ontdekt het tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) in de Bibliotheek. Met het thema Gi-Ga-Groen! staat namelijk alles in het teken van de natuur.

Bibliotheek De Kempen heeft de leukste (gratis) activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 jaar in Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Maarheeze, Oirschot, Reusel en Valkenswaard. Kom gezellig naar de bieb en vier de Kinderboekenweek met ons mee!

We gaan in Bergeijk, Eersel en Oirschot als een echte Freek Vonk een vlog opnemen over onze favoriete dieren en natuurverschijnselen. Het Gigagroene greenscreen tovert ons naar jungles en woestijnen of zelfs onder water.

In Bladel en Reusel is er een creatieve workshop waarin we een prachtig groeiend kunstwerk maken rondom het boek ‘Het lied van de spreeuw’. Kom je langs in Bladel of Reusel?

Loop dan zeker ook het Blotevoetenpad, wat de hele Kinderboekenweek in deze bibliotheken te vinden is. Voor jonge speurneuzen zijn er Gi-Ga-groene speurtochten in Budel en Maarheeze. Leuk om te combineren met de Gi-Ga-groene doe middag in Budel, waar we verschillende natuuropdrachten uitvoeren.

In Valkenswaard gaan we ontdekken wat de natuur in de buurt allemaal voor verrassingen heeft door middel van leuke opdrachten, een speurtocht en raadsels.

Natuurlijk geniet je tijdens de Kinderboekenweek van de allermooiste verhalen! In Bergeijk, Eersel en Oirschot gaan we voorlezen en ontdekken we de natuur met speurtochten en spellen in Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk, de Tinteltuin in Eersel en een wandeling in Oirschot. In Reusel en Bladel komt de burgemeester voorlezen. Ook lezen we in Bladel elke dag voor op de markt. Voor de allerkleinsten is er de muzikale en interactieve workshop ‘Lezen en Liedjes’ in Budel en Maarheeze.

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en het reserveren van een (gratis) plekje op hun site. Klik hiervoor op de roze button.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Maak een vlog als Freek Vonk en een prachtig groeiend kunstwerk, ontdek GI-GA-groene speurtochten en het blotevoetenpad. Bibliotheek De Kempen heeft de leukste (gratis) activiteiten in Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Maarheeze, Oirschot, Reusel en Valkenswaard.

Ontdek het hele programma