icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Museum Klok & PeelTerug naar het overzicht

Ontdek deze zomervakantie spelenderwijs het museum Klok en Peel in Asten.
Museum Klok & Peel biedt voor ieder wat wils. Het is één museum met twee collecties: de grootste collectie luidklokken en carillons van over de hele wereld én de collectie Peel die laat zien hoe bijzonder nationaal park ‘De Groote Peel’ is en al sinds prehistorische tijden is geweest.

De combinatie van deze twee collecties is logisch als je weet dat Asten aan dit nationale park grenst en bovendien al meer dan 100 jaar de thuishaven is voor Kon. Eijsbouts klokkengieterij. Niet voor niets werd het museum dit jaar opnieuw bekroond in de verkiezing ‘ANWB Leukste Uitje’.

Het museum pakt nu speciaal voor de kinderen uit met een nieuwe doe-tocht: een grappig boekje, waarin Tuurke de museummascotte en zijn vriendje Vlinder de kinderen voor gaan in een avontuurlijke tocht door het hele museum. Voor de allerkleinsten is een doe-tocht op placemat beschikbaar. Zo ontdekken ze spelenderwijs. Leer hoe klokken gegoten en gestemd worden. Kinderen kunnen interactief aan de slag; je kunt zelf een klok luiden of het carillon bespelen.

De Groote Peel was altijd een ondoordringbaar natuurgebied. Ontdek wat dat heeft betekend. Kijk hoe groot het mammoet-skelet is, leer hoe vleermuizen vliegen of bekijk de vosjes in de vossenburcht.

Het museum ligt te midden van prachtige thematuinen, waar je doorheen kunt dwalen of kunt bewonderen met een drankje of ijsje vanaf het terras van het museumcafé.

Voor wie tijd over heeft, starten bij het museum diverse wandel- en fietsroutes. Dat en nog veel meer maakt het museum een onvergetelijke ervaring.

Klik op de roze button voor meer info.

Museum Klok & Peel

Ostaderstraat 23
5721 WC Asten
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom dichter bij de  dieren!

Kom dichter bij de dieren!

Kom je deze zomervakantie naar Dierenrijk? Ontdek de grote neushoorns, vrolijke kriebelvisjes, trotse tijgers, blije apen en pinguïns of slinger je weg door de speeltuin. Bekroond tot ANWB Leukste uitje van Noord-Brabant.

Ontmoet al jullie favoriete dieren