12x leuke kerstvakantie uitjes in Nederland

12 december 2020
Aftellen naar de vakantie! Nog maar een paar nachtjes slapen, dan is het alweer kerstvakantie! Dit jaar is de vakantie een beetje anders dan anders. Gelukkig zijn er een heleboel coronaproof uitjes waar je veilig terecht kunt met kinderen. Bekijk onze 12 tips hier!
12x kerstvakantie uitjes voor kinderen

Samen kijken naar Van Gogh

Ergens, in een van de zalen van het Van Gogh Museum in Amsterdam, vind je een tekenkar. Daar krijg je allemaal te gekke opdrachten. Volg je liever een workshop, rondleiding of speurtocht? Kom naar de familiedagen deze vakantie! Gratis voor kids t/m 17 jaar.



Winter bij Frans Hals

Kinderen kijken hun ogen hier uit! Naast een indrukwekkende kunstcollectie is er het 18e-eeuwse poppenhuis met daarin wel 1000 voorwerpjes te bewonderen. Er is ook een tof familieboekje vól leuke zoek-, kijk, en doe-opdrachten! Op naar historisch Haarlem.



Kerst in het museum

Speuren, warme choco en spannende verhalen. In het museum is de kerstvakantie de állergezelligste tijd van het jaar. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga naar een museum en win mooie prijzen! Ontdek alle activiteiten.



Op onze Eropuitpagina Museum ontdek je allerlei toffe musea bij jou in de buurt!

Kinderactiviteiten Mauritshuis

Kom je Maurits Muis bezoeken deze kerstvakantie? Hij woont in het Mauritshuis in Den Haag en wil je graag zijn favoriete schilderijen laten zien zoals het Meisje met de parel! Met leuke workshops en winterverhaal! Reserveer jouw bezoek.



Beleef een muzikale Kerst!

Museum Speelklok in Utrecht is omgetoverd tot een muzikale kerstwereld. Geniet van sfeervolle kerstmuziek tijdens de Muzikale Kerstrondleidingen, bewonder de grote adventskalender en doe mee met de vakantie-activiteiten! Sfeervol uitje



Tekenopdracht Nachtwacht

Door corona kunnen veel mensen niet naar een museum. Het Rijksmuseum heeft daar een oplossing voor bedacht. Download De Nachtwacht en maak er een eigen versie van. Stuur deze naar een verpleeghuis of naar opa en oma! Doe je mee? Naar de actie!



Een oer-Hollandse Kerst!

Op de werf en de Batavia van Batavialand zijn overal spreekwoorden verstopt. Ga op zoek en ontcijfer ze. Ben je klaar? Vermaak je dan met oud-Hollandse spelletjes, het touwslaan en de nieuwe tentoonstelling in het museum. Duik de geschiedenis in.



100 kunstwerken van LEGO

The Art of the Brick is in Nederland! Deze te gekke pop-up tentoonstelling van kunst met LEGO® is nu in Amsterdam. 100 unieke kunstwerken van Nathan Sawaya die onze kids kennen van Lego Masters USA. Dit wil je zien, zo cool! Check timeslots en route.



TIP: heb jij alle leuke uitjes gedaan met kinderen? In deze blog vind je nog 29 toffe kersttradities voor de vakantie!

Antarctica in Omniversum

BBC Earth neemt je mee onder de dikke ijslaag, naar de grootste walvis bijeenkomst ooit gefilmd. Je ziet deze en andere fantastische beelden op de grote koepel in Omniversum in Den Haag. Reserveer je kaartje en geniet! Reserveer jouw kaartjes.



Winters gezinsuitje

Beleef t/m 17 januari de winters van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum. Van een gezellige wintermarkt met draaimolen, een knus lichtjesfeest op het Kindererf tot een Elfstedentocht met opdrachten. Reserveer je tickets!



2 Gratis Familieconcerten

Door corona kunnen de concerten in Het Concertgebouw helaas niet op locatie plaatsvinden. Maar via een LIVE stream kun je op 26 dec genieten van de vrolijke noten van Tsjaikovski in de Notenkraker en op 1 jan swingen op Jazz op recept. Link naar de LIVE stream.



NIEUW! Gratis mini magazine

Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben we een GRATIS digitaal mini magazine gemaakt met 25 kidsproof-plekken in de Nederlandse natuur. Met kidsroutes, leuke speelplekken én natuurlijk gezellige (take-away) horeca. Schrijf je hier in en ontvang het mini-magazine direct!




Fijne feestdagen!

TIP: Bij onze Uitagenda vind je nog meer toffe uitjes in de kerstvakantie, ook lokaal in Flevoland!
Naar de website