icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Lowbudget op stap!

1 januari 2018
Het hoeft niet duur te zijn om de kids te verrassen met een avontuurlijke dagje weg! Van een spannende speurtocht of een dagje zwembad gaan de meeste kindjes al uit hun dak. Voor papa’s en mama’s die de centjes liever sparen, hebben wij onze favoriete lowbudget uitjes in Flevoland opgezocht… allemaal onder de 5 euro!
lowbudget op stap
Almere Jungle
Is het vies weer? Waan je een dagje in de tropen in de Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan! Via de mooie jungletuin wandel je langs waterpartijen en tropische planten. De bijzondere dieren worden in het dierenopvangcentrum in hun natuurlijk omgeving verzorgd. Echte dierenvriendjes kunnen zelfs de schildpadden voeren!Doe-paden Staatsbosbeheer
Of geniet juist van de frisse buitenlucht in de natuur van Flevoland. Je hoeft niet bang te zijn dat de kids zich vervelen, want Staatsbosbeheer heeft een heleboel leuke doe-paden en speurtochten uitgezet voor gezinnen!
- Het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en in het Almeerderhout
- Het Kabouterpad in de Stadsbossen van Almere
- Expeditie boswachterscode in de Oostvaardersplassen
- Het Zeven Dwergenpad in het Kuinderbos
- De Harry Potter GPS-route in het KuinderbosRugzakroutes Flevo-landschap
Kunnen jouw kids geen genoeg krijgen van spannende speurtochten? Ook het Flevo-Landschap heeft leuke routes beschikbaar! Haal een rugzakje op bij het bezoekerscentrum en je kan vertrekken. Alles wat je nodig hebt voor de opdrachten zit in de rugzak. Welke rugzakroute kies jij?
- Rugzakroute Opsporing verzocht! (8-12 jaar) in Natuurpark Lelystad
- Rugzakroute Van gletsjer tot bosgrond in Schokland (8-12 jaar)
- Rugzakroute Ranger (8-12 jaar) in Natuurpark Lelystad
- Rugzakroute Wonen in de natuur (6-9 jaar) in Natuurpark LelystadDiscgolf
Discgolf? Wat is dat? Bij Buitencentrum Almeerderhout vind je dit verrassende spel met een natuurlijk tintje. Het lijkt op golf, maar in plaats van stokken en een bal gebruik je een disc (fribee). Het doel is om de disc in een metalen mand die op een paal staat te gooien. Sportief en leerzaam, want door middel van vragen over de natuur kan jij extra voordelen krijgen!Zwemplezier
Een dagje zwemmen is voor de meeste kids een superleuk uitje, en is helemaal niet zo duur! Zwembad De Koploper staat bekend om het piratenbad waar je tussen de scheepswrakken, een vuurtoren en spetterende waterkannonen de leukste avonturen beleeft. Of drijf door de wildwaterkreek en bubbel in het bruisbad van Zwembad De Vrijbuiter. Zoef daar ook eens van de glijbaan of dompel je onder in het warme peuterbadje!Veel plezier!
Heb jij nog een leuke (lowbudget) tip voor ons? Mail ons dan via almere@kidsproof.nl!

Alle actuele uitjes vind je hier in onze Uitagenda!