OpvoedParty getest

10 mei 2016
Wil je ook weten wat Ellen van de OpvoedParty vond? Lees snel haar ervaring!
OpvoedParty
De Opvoedparty van Plezier in Opvoeden

Door Ellen Ambags, april 2016

Een avondje kletsen met vriendinnen over de kinderen en uitdagende opvoedsituaties. Dat doen moeders allemaal wel eens. De Opvoedparty van Monique van Plezier in Opvoeden geeft je de mogelijkheid dit te doen onder begeleiding van een professionele gezins- en opvoedcoach. Gezellig en nuttig!

Mijn vriendinnen en ik hebben via de Facebook pagina van Kidsproof Almere een Opvoedparty gewonnen met Monique van Rooij. Heel leuk natuurlijk, maar we waren allemaal toch ook wel benieuwd wat het nou echt in zou houden. We zijn een groepje jonge moeders uit Almere die elkaar kennen van de cursus zwangerschapsyoga van onze oudste kindjes, inmiddels vier jaar geleden. Sindsdien hebben we contact gehouden. Met enige regelmaat hebben we restaurant avondjes waarbij we ongegeneerd de hele avond over onze kinderen en de opvoeding praten. Heel gezellig, maar vooral ook fijn wanneer je merkt dat we allemaal toch een beetje tegen dezelfde dingen aanlopen en kunnen uitwisselen hoe we er allemaal mee omgaan.

Toen Kidsproof Almere op Facebook een Opvoedparty weg gaf, leek me dat meteen iets voor ons groepje moeders. Weer een avondje opvoedpraat, maar nu met een professionele coach erbij die ons wellicht nog goede tips en tools kon aanreiken. En inderdaad, het werd een gezellige en nuttige avond.

Na een wat onwennig begin van zo’n tien minuutjes (zo’n coach erbij maakt het tóch even anders) weet Monique de avond gezellig en informeel te houden door vooral ons te laten sturen. We verzanden al snel in onze gebruikelijke mama-praat, alleen leidt Monique ons nu op subtiele maar professionele wijze door de avond. Ze zorgt ervoor dat we allemaal aan het woord komen, vraagt af en toe door na opmerkingen van één van ons, vraagt gericht hoe we bepaalde dingen zouden kunnen oplossen waar we tegenaan lopen, en rijkt ons af en toe nuttige tools aan. Ze laat ons vooral zelf van gedachten wisselen en bedenken hoe we opvoed issues zouden kunnen aanpakken, en vult aan met haar inzichten en tips die erg bruikbaar zijn.

We bespreken allerhande dingen waar we mee worstelen of tegenaan lopen met onze bijna naar school gaande kinderen (en hun jongere broertjes/zusjes). De onderwerpen lopen uiteen van hoe om te gaan met de tomeloze hoeveelheid energie van de bijna vier jarigen, tot het stellen van grenzen (hoe en wanneer doe je dat ook alweer, en is daar eigenlijk wel een maatstaf voor?), tot hoe om te gaan met conflicten tussen broertjes en zusjes of vriendjes en vriendinnetjes (wanneer grijp je in en hoe?), tot het geven van complimentjes (hoe vaak doen we dat en hoe doe je dat?). Allemaal interessante onderwerpen om over te praten met elkaar, en fijn om te merken dat je niet de enige bent die tegen bepaalde dingen aanloopt in de opvoeding.

Monique is goed in het subtiel aanwezig zijn, nauwkeurig luisteren wat wij al aan kennis en kunde hebben, en het op het juiste moment en gedoseerd delen van haar inzichten en kennis. De avond bleek niet alleen gezellig, maar we gingen ook echt naar huis met handvatten om thuis toe te gaan passen. Een absolute aanrader!

Zelf een OpvoedParty met je vriendinnen organiseren? Hier vind je de informatie!