Plezier bij Jeugdland Stad

1 februari 2015

Bij Jeugdland Stad kun je skelteren, trampoline springen, de dieren van de kinderboerderij knuffelen en helpen verzorgen, meedoen met kook & bakactiviteiten in de keuken en natuurlijk…hutten bouwen!

Lees hier het interview met Frits Smelt, coördinator van Jeugdland Stad!

Ben je al eens bij Jeugdland geweest? Je kijkt er je ogen uit!

Wat een walhalla voor kinderen! Bij Jeugdland Stad kun je skelteren, trampoline springen, de dieren van de kinderboerderij knuffelen en helpen verzorgen, meedoen met kook & bakactiviteiten in de keuken en natuurlijk…hutten bouwen!

Frits Smelt, beheerder bij Jeugdland Stad, krijgt twinkels in zijn ogen als hij de hutten laat zien. Stuk voor stuk kun je zien dat er met veel passie en plezier aan wordt gewerkt. Sommigen hebben naambordjes en gordijntjes, anderen zijn dichtgetimmerd als een fort. Ze hebben trappen, uitkijktorens, puntdaken en soms meerdere verdiepingen. Wat een creaties!

Zo’n 20 tot 160 kinderen per week hebben hier de tijd van hun leven.
“Bij ons draait alles om het creatief buiten spelen. Kinderen spelen hier de hele dag actief samen. Ze bedenken nieuwe dingen voor hun hut, vinden oplossingen voor constructievraagstukken en sjouwen lekker in de rondte met pallets en hout.

Ook bij slecht weer zijn we open. Dan werken we in de loods of doen we overdekte activiteiten. Naast de dagelijkse dingen bieden we nog heel veel extra’s. Zo zijn er ’s winters leuke cursussen voor kinderen. De kookcursus zit altijd heel snel vol en ook onze chemie- en techniekcursus is heel populair, ook bij meisjes!”

In de vakantie is er altijd een apart vakantieprogramma, vol met leuke activiteiten. In de meivakantie kun je er bijvoorbeeld pizza’s bakken, meedoen met een stoepkrijtwedstrijd en je eigen spandoek maken.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw kinderdorp voor de jongste kinderen (vanaf 4 jaar) op een apart deel van het terrein. Het wordt gemaakt van oude glascontainers. Hoe kom je op het idee? Frits lacht:  “Tja, als er geen werk meer is of er geen ideeën meer zijn moet je ermee stoppen!”

Praktische informatie
Je eerste bezoek aan Jeugdland Stad is gratis. Vond je het leuk? Dan koop je voor € 2,00 een Jeugdlandpas en betaal je voortaan slechts € 1,00 per keer dat je komt. Daarvoor mag je een hele dag blijven. Vanaf 7 jaar mag je zonder je ouders komen. Er zijn duidelijke regels en de vrijwilligers van Jeugdland Stad houden toezicht op de activiteiten.