BonteHond blijft thuis maar zit niet stil

5 mei 2020
Inmiddels zitten we met zijn allen alweer een paar weken binnen. Alles is nu anders dan we gewend zijn. De scholen zijn dicht en we kunnen niet meer even uit eten of naar het theater. Maar ondanks dat er veel is veranderd en voorstellingen zijn afgelast gaat BonteHond door om jullie thuisblijvers te voorzien van een goede dosis theater, humor, beweging en leuke opdrachten om samen maar vooral thuis te doen. Haal het theater in huis!

BONTEHOND’S THUIS THEATER


De afgelopen weken heeft BonteHond voorstellingsregistraties van voorstellingen die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld gepubliceerd. Want hoe leuk is het om, ondanks dat theaters nu gesloten moeten blijven, alsnog voorstellingen te kunnen zien vanuit je eigen woonkamer? Daarom heeft BonteHond oude en nieuwere voorstellingen online geplaatst, die je thuis vanuit je lekkerste stoel kan bekijken! Om de paar dagen wordt er een nieuwe voorstelling geplaatst, zodat je je niet hoeft te vervelen.

BONTEHOND’S THUIS EDUCATIE


Normaal gesproken worden er bij elke voorstelling workshops gegeven op scholen en in de theaters. Deze workshops heeft BonteHond omgevormd tot leuke en speelse lessen die ouders thuis kunnen doen met hun kinderen. De lessen zijn altijd gekoppeld aan een (educatie)film die, net als de workshop zelf, horen bij een specifieke voorstelling van BonteHond. Zo kan je LARP-en met LEGENDS en je braafheid testen met FOEI. In de ‘lesbrief’ staan per workshop leuke opdracht om thuis te uit te voeren met de hele familie!



STUDIO BONTEHOND


Om aan je gezonde dosis (absurdistische) humor te komen biedt STUDIO BONTEHOND uitkomst. STUDIO BONTEHOND is een videokanaal op youtube waarin bewerkingen van echte frustraties en absurdistische waargebeurde feiten in korte sketches voorbijkomen. Onderwerpen als populisme, kinderamusement, nieuwe technologie, onderwijs, discriminatie en de angst voor kunst komen hierin voorbij. Zo zetten wij onze verontwaardiging om in korte filmpjes waarin we met veel plezier de draak steken met de moderne vertrutting. STUDIO BONTEHOND is een op hol geslagen videokanaal in de traditie van Monty Python, Little Britain en Toren C, maar dan gemaakt met Almere als decor en geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Vanaf nu hier online te bekijken.

MEIDEN VAN 13


Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten, ook dit jaar ondanks alles, meer dan 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. BonteHond heeft dit jaar voor Theater Na de Dam een speciale podcast gemaakt over vrijheid genaamd ‘Meiden van 13’. De podcast zal vanaf 4 mei online te beluisteren zijn en op 5 mei is er openbaar luistermoment op Zoom, waarbij makers en betrokkenen aanwezig zullen zijn. Houdt de social media kanalen van BonteHond in de gaten voor de actuele informatie over de podcast.



Over de podcast

Een theatrale documentaire podcastserie waarin vijf tienermeiden op een filosofische wijze invulling geven aan het begrip Vrijheid. Ze waren bezig om een theatervoorstelling te maken over 75 jaar vrijheid na de oorlog, maar midden in het proces werd ineens door Corona hun eigen vrijheid beperkt. Hoe denken zij hier over 75 jaar aan terug? Wat willen ze zich herinneren? Wat willen ze zo snel mogelijk vergeten? En hebben ze nu nog meer empathie voor de mensen die zij spraken die 75 jaar geleden de oorlog hebben meegemaakt? Deze podcast wordt een overlevering voor de jongeren die over 75 jaar een theatervoorstelling gaan maken over de Corona crisis. Wat mag er niet ontbreken en vergeten worden?

FUNNY LIVES: DE REPETITIES VAN DE BESTE VOORSTELLING DIE NOOIT IS GEMAAKT


Op 23 april zou de repetitie van de festivalvoorstelling FUNNY LIVES van start zijn gegaan. Maar deze voorstelling van BonteHond, Floyd Koster en Henke Tuinstra zal niet gespeeld worden en door niemand gezien worden. Toch geven zij de komende weken een kijkje in de repetities die nooit hebben plaatsgevonden.

FUNNY LIVES was een fluide mix van beeldende desillusie, musicalperformance en lecturedans geweest. Ondanks de afgelasting van de voorstelling gaan de makers wekelijks een reality video publiceren, van de repetities die hadden kunnen zijn geweest. Zo zal het thuiszittend publiek een klein inkijkje krijgen in het makerschap en de ups en downs die daarbij horen.

Regisseur René Geerlings over de repetities:

“De corona crisis biedt ons de unieke kans een repetitieproces in te gaan wat niet plaats vindt! En dat delen wij graag digitaal met u. Een lang verwacht kijkje in de keuken van Henke en Floyd en tegelijker tijd een masterclass intuïtieve regie.”

Vanaf mei zal er wekelijk een repetitievideo geplaatst worden. Houdt de kanalen van BonteHond in de gaten voor actuele informatie.

KIDD VANUIT HUIS


Kunst Is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) is een leerlijn Kunst en cultuur. KIDD stuurt kunstenaars de klas in. Om theater te maken, samen te zingen en te componeren, of met de hele klas een streetart-kunstwerk te maken. Maar nu even niet. Alles scholen zijn dicht en de kunstenaars en kinderen zitten thuis. Daarom vroeg KIDD alle kunstenaars die eigenlijk les zouden geven, een filmpje te maken met een opdracht uit hun KIDD-masterclass. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders kunstlessen volgen en komen de kunstenaar niet in de klas, maar bij jou in de huiskamer! De Masterclasses en opdrachten zijn ook te zien op de BonteHond website.

Alle bovenstaande activiteiten zijn te vinden op de site van BonteHond of via Facebook en Instagram van BonteHond.

Naar de website