Doe dit buiten in je eigen tuin

30 maart 2020

Het is lente buiten en ondanks dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, betekent dat niet dat je geen frisse neus mag halen! Stad & Natuur geeft je 12 tips om je voorlopig niet in je achtertuin te hoeven vervelen!

1. Maak een hindernisbaan in huis of in de tuin! Zorg wel dat je vooral een veilige route bouwt en ga dan met een timer één voor één het parcours af, wie is het snelste?

2. Nederland sloeg massaal wc-papier in en het is zonde om de lege wc-rolletjes weg te gooien! Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk een verrekijker van maken. Versier twee lege wc-rolletjes zo mooi mogelijk, plak ze aan de lange kant tegen elkaar aan, prik aan de bovenkant gaatjes voor een touwtje, knoop het touwtje aan je verrekijker vast en klaar ben je.

3. Ga eens op je rug in de tuin liggen en kijk omhoog. Er vliegen bijna geen vliegtuigen door de lucht en het zonnetje schijnt, maar er drijven nog wel wolken voorbij. Welke gekke figuren zie jij in de wolken?

4. Een picknick buiten hoort bij de lente en kan gelukkig nog steeds! Pak je mooiste picknickkleed uit de kast, smeer een paar lekkere boterhammen en peuzel die buiten met elkaar op. Na het eten kun je natuurlijk ook altijd een spelletje op het kleed spelen, een boek lezen of onderzoeken welke beestjes er rondom je kleedje kruipen.

5. Speel Buiten Beestjes Bingo met een zoekkaart van Stad & Natuur. Op de kaart staan 9 beestjes, hoeveel vind jij er in jouw tuin?

6. Tuin vogels tellen! Als je naar buiten door het raam kijkt, zie en hoor je zeker in de ochtend de vogels hun lente-liedjes fluiten. Pak je verrekijker erbij en tel hoeveel vogels je spot.

7. Ga op Tuin Safari, bekijk welke plantjes er in je tuin groeien of onderzoek welke kriebelbeestjes er rondlopen. Hoeveel verschillende planten en dieren zijn er in jouw tuin aanwezig?

slak-stad-natuur

8. Maak een tuin-orkest met alles wat je buiten kunt vinden. Bladeren maken bijvoorbeeld een mooi knisperend geluid, terwijl stenen tegen elkaar of iets anders aan kunnen tikken. Met een paar takken maak je direct een set drumstokken, waarmee je op lege plantenpotten kunt slaan voor een echt drumstel! Wees creatief en geef een tuin concert voor het hele gezin of opa en oma via videobellen.

9. Maak een tekening met stoepkrijt in je eigen tuin of op de stoep om je straat een beetje op te fleuren!

10. Maak je eigen insectenhotel van bijvoorbeeld een oude bloempot. Vul de bloempot met natuurlijke materialen als bamboe, mos, riet of dennenappels. Zet hem op een zonnige plek en wie weet logeert er binnenkort een mooi insect in je zelf-gemaakte hotel!

11. Begin een groei-project. Wist je bijvoorbeeld dat bonen heel snel groeien? Stop de bonen met natte watjes in een zip-lock zakje, hang ze voor het raam en zie binnen enkele dagen hoe de bonen gaan ontkiemen! Wie kweekt de grootste bonenplant?

12. Voor extra foto’s en filmpjes van de jonge dieren op de kinderboerderijen, voor filmpjes met thuis-doe tips en voor leuke zoekkaarten kun je Stad & Natuur volgen op Facebook en Instagram!

Tip: voor meer tips om in en rondom het huis te doen, neem een kijkje op deze blog
En zodra we weer op pad mogen bezoek je natuurlijk één van de fijne locaties van Stad & Natuur!

banner-blog-corona