Coronaproof kerstvakantie

15 december 2020
Helaas... waarschijnlijk had je al veel leuke uitjes gepland voor de kerstvakantie. Onze Uitagenda stond ook al helemaal vol, maar om meer besmettingen te voorkomen, kunnen de activiteiten niet doorgaan. Gelukkig kun je er wel thuis samen een hele leuke vakantie van maken! Met deze tips uit blogs en activiteiten beleef je alsnog een toffe kerstvakantie!
8x coronaproof kerstvakantie inspiratie

Wij verzamelden 8 toffe activiteiten en blogs in kerstvakantiethema, die je binnen de maatregelen gelukkig nog kunt doen. Hiermee hoef jij je zeker niet te vervelen deze vakantie!

1. Je favoriete kerstfilm

Pak een warm dekentje, zet de openhaard aan, maak een kopje thee of warme chocomelk én kies je favoriete kerstfilm uit! Wil jij eens een kerstfilm kijken die je nog niet kent? Dit zijn onze 40 favoriete kerstfilms en kerstseries op Netflix, NPO, Pathé thuis en Dinsney+ voor kinderen! 



2. Winterwandeling

Gelukkig mag je ook nog lekker een wandeling maken buiten. Jonge kinderen vallen niet onder de regel van maximaal twee personen buiten, dus als gezin met kleine kinderen kun je nog wel naar een rustig bos of natuurgebied! Trek een lekkere warme jas en schoenen aan en waai buiten heerlijk uit. Kijk voor onze favoriete natuurgebieden in Flevoland bij de Eropuitpagina Natuur!



3. Kerstbrigade-speurtocht

Wij zijn fan van de Raak! Kerstbrigade-speurtocht! Net als met de berenjacht in het voorjaar, kun je nu speuren naar vrolijke, zelfgemaakte tekeningen van de Kerstbrigade. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen om jouw gedownloade kleurplaat te kleuren en op het raam te plakken. Spot jij andere tekeningen? Dan kun je zelfs een Kerstbrigade-diploma krijgen! Download de kleurplaat hier!



4. 24 kerstactiviteiten voor thuis

In deze blog verzamelden wij 24 super toffe kerstactiviteiten voor thuis. Voor creatievelingen, gezelschapsmensen, bakfans, knutselfanaten en liefhebbers van warmte staan in deze blog allemaal leuke kersttips voor thuis. Zo hoef jij je zeker niet te vervelen!



5. Buitenspeeltips

Jantje Beton schreef voor de herst allerlei leuke buitenspeeltips, maar ook in de winter komen deze goed van toepassing. Zo kun je de hele coole wandelspeurtocht doen. Een hele middag ben je zoet, terwijl je lekker frisse lucht opdoet in de buitenlucht. Neem een kijkje voor inspiratie! 


6. Bakfans klaar? Bakken maar! 

Heerlijk! Huisgemaakte koekjes zijn het lekkerste toch? Gelukkig kan dat dus gewoon doorgaan. Tijdens de kerstvakantie heb je extra veel tijd om te experimenteren met nieuwe baksels. Wat dacht je van deze lekkere speculaasbrokken, banaan cruffins of versierde kerstboomkoekjes



7. Hele middag kletsen

Is praten jouw grootste hobby? Met deze Kidsproof Kletspraat Wintereditie kun jij een hele kerstvakantiedag vullen! Klets bijvoorbeeld gezellig met je ouders, broertjes of zusjes, of bel je beste vriendin, neefje of opa!


8. Gratis digitaal mini magazine

Tijdens de kerstvakantie heb je alle tijd om alvast inspiratie op te doen voor leuke uitjes en activiteiten, wanneer dat wel weer kan. Ons nieuwe gratis digitale mini magazine staat vol met tips, ook over toffe natuurplekken met kinderen! Bij inschrijven van de Kidsproof nieuwsbrief ontvang je gratis dit digitale mini magazine vol ideeën! 




Wil je op de hoogte blijven van allerlei leuke online alternatieven voor kinderen? Volg ons dan op Facebook! Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze Uitagenda en Eropuitpagina, die wij zo veel mogelijk updaten als er nieuwe coronaproof activiteiten komen. 

Fijne kerstvakantie!

Naar de website