icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Dronten; De grootste speeltuin van Nederland

5 augustus 2019
Een dagje Dronten is een dagje op oer-Hollandse bodem. Dat is niet makkelijk in één dagje te doen. Dronten is namelijk de grootste speeltuin van Nederland en daar is dan ook veel te beleven.


Een dagje Dronten is een dagje op oer-Hollandse bodem. Dat is niet makkelijk in één dagje te doen. Dronten is namelijk de grootste speeltuin van Nederland en daar is dan ook veel te beleven. Janetta de Graaf, Beleidsadviseur vrijetijdseconomie bij de gemeente Dronten, heeft nog veel meer leuke tips voor jou!

Natuurlijk geven de thrill-rides van Walibi je alle kans om je eigen grenzen eens op te zoeken. De angstaanjagende hoogtes, heftige drops en gierende kurkentrekkers zetten niet alleen letterlijk je wereld op z’n kop, maar brengen je ook dichter bij jezelf.

Niet bang voor een beetje wind of water? Daag dan je vrienden en familie uit voor een challenge op de Drift Kartbaan van Flevonice. Waan je een echte marinier en trotseer het obstacle-parcours. Speel de allernieuwste real life buiten game, Moon Trees.Een dagje ontspannen? Beleef onze bossen en stranden bij Biddinghuizen met alle mogelijkheden voor watersport, fietstochten en wandelroutes of relax bij één van de strandpaviljoens aan onze 60-km lange kustlijn.

Wie vlakbij het Kabouterbos heeft kennisgemaakt met de kleine bosbewoners op het Kabouterpad is binnen wel eens toe aan een rustige pannenkoek. Vergeet het maar. Eenmaal binnen, is er een grote kans dat jouw tafel begint te dansen en de klok je waarschuwt dat het weer tijd is voor nieuwe avonturen.

Pluk je eigen veldboeket bij Hannekes pluktuin, wandel de cultuurhistorische route in het Reve-Abbertbos, ga een middagje met je gezin naar de Shortgolf in Swifterbant, ontdek Avontura of één van de drie gemeentelijke zwembaden.

Kom funshoppen in het centrum van Dronten, pak een terrasje of ervaar een culturele avond in De Meerpaal. Dronten heeft je zoveel te bieden.


Niet alleen Dronten heeft je veel te bieden! Zie ook onze blogs met inspiratie voor Almere, Zeewolde, Lelystad enz......