Spaar gratis alle 150 Buitenplaatjes!

14 september 2020
Wist je dat de haas het snelste dier van West-Europa is? Of dat als je een afgezaagde tak van de knotwilg in de grond zet deze uitgroeit tot een nieuwe wilg? Of dat dassen elke week een grote schoonmaak houden in hun dassenburcht, een ondergronds gangenstelsel? Dit en nog veel meer leer je van boswachter Arjan op de buitenkaartjes van PLUS.
Op pad met boswachter Arjan Postma

Samen de natuur in

Kinderen komen steeds minder buiten en weten steeds minder over de natuur. Zonde, vindt PLUS, die daarom begin september een nieuwe spaaractie lanceerde: Buiten in Nederland. Samen met boswachter Arjan Postma en Staatsbosbeheer hebben ze de 150 buitenkaartjes en bijbehorende stickervellen met weetjes van boswachter Arjan over diverse dieren, planten en bomen die in Nederland te vinden zijn verzameld. Lees meer over de spaaractie



Sparen, sparen, sparen…

Van zondag 6 september t/m zaterdag 17 oktober kan er gespaard worden voor 150 buitenkaartjes en 150 bijbehorende stickervellen met weetjes over de natuur en opdrachten die kinderen buiten kunnen uitvoeren. Bij besteding van tien euro aan boodschappen ontvangen kinderen een pakketje met twee kaartjes en twee stickervellen. Daarnaast is er een veldgids te verkrijgen om de kaartjes in te verzamelen en is er een speciale PLUS Buiten app waarin alle kaartjes zijn te scannen. Je krijgt hiermee toegang tot 3D animaties, geluidsfragmenten en holografische video’s.



Met Arjan Postma op pad

“De Nederlandse natuur is fantastisch en hierover leren is natuurlijk het leukst als je het ook echt kunt zien, voelen en ruiken”, aldus boswachter Arjan Postma. “Daarom vind ik het geweldig om vandaag in dit buitenlokaal les te mogen geven. Ik hoop dat ik de kinderen met deze les net zo enthousiast kan maken over de natuur als dat ik ben.”

Dinsdag mocht groep 6 van de Columbusschool écht met Arjan Postma op pad op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Ik mocht erbij zijn en wat was het leuk. Dit zou ik elke klas in Nederland gunnen. Zonder moeite vinden alle kinderen al rennend de meest interessante natuurschatten waar Arjan Postma steeds weer een leerzaam verhaal bij weet te vertellen!



Jouw juf of meester natuurexpert!

Net als PLUS wil Staatsbosbeheer kinderen meer leren over de Nederlandse natuur. Daarom heeft de supermarkt samen met Stichting NatuurWijs een educatief lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen, als aanvulling op de spaaractie. Het gratis lesmateriaal wordt vanaf 3 september verspreid via basisonderwijs.online en bevat doe-opdrachten voor diverse leeftijdscategorieën. Snel dus jouw juf/meester het internet opsturen. Daag ze uit om samen met jou te leren over ‘Buiten in Nederland!’



Meer informatie over de Buiten in Nederland-spaaractie is te vinden via de websitebutton
Veel spaarplezier!
Susanne Naar de website