icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

De Top 5 kindermusea in Flevoland

1 januari 2018
Leuk en leerzaam! In Flevoland zijn er ontzettend veel te gekke Kidsproof musea te vinden. Wist jij dat Flevoland vroeger een zee was, en hoe ziet een zeventiende-eeuw schip er eigenlijk uit? Hoe bestuur je een vliegtuig, en wat gebruikt de brandweer om de vlammen te doven? Al jouw vragen worden beantwoord in de musea uit onze Top 5. Wat is jouw favoriet?
Kindermusea in Flevoland
Veiligheidsmuseum PIT
Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere! Hier kom je alles te weten over de hulpdiensten via spannende misdaadgames en speurtochten. Neem zeker ook een kijkje in de echte politiecel en volg de verkeersregels op de skelter!

Batavialand
In het museum van Batavialand in Lelystad ga je mee op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. Je hoort er verhalen over het leven op de grens van land en water. Breng ook meteen een bezoekje aan de Bataviawerf en ontdek op welke prachtige handelsschepen kapiteins vroeger naar verre landen voeren!

PIT en Batavialand

Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Ontdek de leukste vliegbestemming van Nederland! Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze veranderen in unieke avonturen! Stap aan boord van een megagrote Boeing 747, of leer vliegen in de flight simulator. Hoe gaaf is dat!

De Orchideeën Hoeve
Ontdek en bewonder bijzondere vlinders en zeldzame planten in de indoor-jungle van de Orchideeën Hoeve! Laat de avonturier in jezelf los en slinger rond in de spectaculaire junglespeeltuin, of ga op zoek naar de meterlange leguanen en de witoorpenseelaapjes. Een heerlijk uitje voor de hele familie, óók als het buiten regent!

Aviodrome en Orchideeenhoeve

Werlederfgoed Schokland
Ontdek de unieke geschiedenis van Schokland. Werelderfgoed Schokland is een eiland op het droge in het polderlandschap van de Noordoostpolder. In het museum is er een vaste tentoonstelling, maar ook zijn er tijdelijke exposities en cursussen. Speciaal voor kinderen is op het eiland een leuke ‘Archeoroute’ uitgezet. Tijdens deze avontuurlijke rondwandeling ontmoet je kinderen die ooit op Schokland woonden en ontdek je hoe ze leefden en woonden.Maak thuis je eigen museum..
Geen zin om het huis uit te gaan? Maak dan gewoon thuis je eigen museum! Kies een geschikt plekje in huis om jouw verzameling uit te stallen, en je kunt aan de slag. Extra leuk: maak mooie kaartjes bij al je spulletjes, zodat de bezoekers kunnen lezen wat het is. Weet je niks om uit te stallen, maak dan gewoon zelf kunstwerkjes met onze DIY-knutseltips! Zodra jouw museum af is, nodig je natuurlijk de hele familie uit om langs te komen!

Veel plezier! En heb je zelf nog een leuke tip, stuur ze gerust door naar almere@kidsproof.nl. Worden we blij van! 
Liever een sportief uitje? Klik hier voor leuke tips in Lelystad!