Eropuit tips voor tieners in Flevoland (12+)

20 januari 2020
Fantatische aanraders waar jouw puber (12+) zich kostelijk kan vermaken in Flevoland.
Pubers zijn leuk. Uitdagend, ja, maar supertof en grappig en indrukwekkend en geweldig. Het is immers je eigen kind. En terwijl al die hormonen door zijn of haar transformerende lijf gieren, zijn er in Flevoland stapels ONTZETTEND LEUKE activiteiten voor (jou en) je twaalf-plusser.


De Voetbalfabriek

Bij De Voetbalfabriek in Almere kan jouw schoplustige puber urenlang achter ballen aanrennen. Bij deze indoor funfabriek - een uniek concept, overigens - kunnen voetbalfans op verschillende manieren met voetbal bezig zijn, iets waar ze 1500 vierkante meter aan ruimte voor hebben. Zo zijn er voetgolfbanen en is er een pannaveldje en een voetbalveld met boarding. Ook is er Teqball (een mix van tafeltennis en voetbal), voetbaltennis, voetbalpool, voetbaldarts en een snelheidsmeter. Hoe hard trapt jouw hormoonbaal?
     De kinderen oefenen hier hun techniek, kracht, gevoel en experimenteren met competitie. Bovendien hebben ze plezier. Gelukkig lessen de lekkere drankjes in de sportkantine de dorst. Ook worden er snacks verkocht die nóg lekkerder smaken nadat de kinderen zo’n flinke inspanning hebben geleverd. Kom snel langs in dit voetbalparadijs.

Moon Trees

Ken je Moon Trees nog niet? En je hebt een puber onder je dak? Lees dan snel verder. Gamende kinderen, je ontkomt er bijna niet aan. Moon Trees is de nieuwste lust op het gebied van gaming. Het prachtige nieuws? Het ‘real-life’ Moon Trees game wordt buiten gespeeld in de ECHTE BUITENLUCHT. Het combineert actief buiten spelen en gamen. Bij Flevonice in Biddinghuizen veroveren en bewaken kinderen Moon Trees door al samenwerkend de juiste grondstoffen te verzamelen.         Twee teams strijden tegen elkaar in dit spannende spel, opgezet rondom de inpoldering van Flevoland (het is dus ook nog leerzaam). Welk team gaat er winnen?
     Je betaalt €17,50 per uur, bij een minimum van 10 kinderen.

Emmelocked Escape Room

Gooi je puber in één van de meest spannende zoektochten die hij of zij zich maar voor kan stellen. Bij Emmelocked Escape Room in Emmeloord is opgeven geen keuze; de strijd tegen de klok is begonnen en als de kinderen niet vliegensvlug een tegengif maken, vergaat te wereld van Emlia! Nu de belangrijkste beschermer van het levenswater is ontvoerd, dreigt de kwade macht te winnen, en dát mogen de kinderen niet laten gebeuren. Donkere, griezelige gangen, magertjes verlicht door zwakke vlammen, deuren afgesloten met onvergeeflijke schakelkettingen... de kinderen (3 tot 6 per sessie) hebben slechts zestig minuten om de wereld van de permanente duisternis te redden...
     Lees van te voren het inleidende verhaal van Emlia, de Quest regels, en onthoud dat de Quest zich in een natuurlijke omgeving afspeelt. Er wordt verwacht dat kinderen hier respectvol mee omgaan.
Je betaalt voor 3 Questeers €75, €100 voor 4 en €125 voor 5 of 6 personen. Briljant idee voor een über te gek tienerverjaardagsfeestje, denk je niet?



Flevonice

Flevonice in Biddinghuizen is geweldig leuk in elk seizoen.
In de winter kun je bij Flevonice heerlijk schaatsen, ook als het geen enkele graad vriest. De kunstijsbaan is maar liefst 3 kilometer lang. Hoeveel rondjes schaatsen jullie? Je kunt ook schaatsen op de krabbelbaan, of al brullend van het lachen met banden de Super Glijbaan af roetsjen. Op de speciale ice-games baan kun je een potje fun-curling spelen (Jeu de Boules op het ijs), ijssjoelen of dapper aan een biatlon meedoen. Ook kun je hier ‘s winters Driftkarten en het Moon Trees spel spelen. En wist je dat Footgolf heel lollig is? Mix voetbal met golf en probeer zo het 9-hole parcours uit te trappen.
     Flevonice is ’s zomers is het perfecte fun park om actief bezig te zijn in de buitenlucht. De Grote Kinderen kunnen lekker scheuren op de Drift Kartbaan (over uitdagende borstelmatten) of meedoen aan de obstacle runs (er zijn 3 verschillende lengtes) op het uitdagende Obstacle Run 4 Kids Parcours (modder- en waterwaarschuwing). Ook kan jouw puber hier in de zomer ook het real-life game Moon Trees spelen. Natuurlijk is er een ontspannend terras om rustig op adem te komen.

VR Experience Lelystad

Zin om samen met jouw puber iets gradioos en geweldigs te ondernemen? En is het een leuke bijkomstigheid dat je dan even aan de realiteit kunt ontnappen? Neem je puber dan mee naar VR Experience in Lelystad. Deze Virtual Reality ervaring onderga je samen in een VR kamer. Je kan dan allebei een half uur de VR bril op hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben... slechts een enorme trek in avontuur. Er is altijd een begeleider bij om jullie te helpen.
     De ander hoeft zich geen moment te vervelen; die kan op een scherm meekijken met waar de brildrager allemaal mee bezig is. Is jouw puber op een ruimte missie? Trekt hij of zij baantjes met een Schots monster? Nu is het jouw beurt. Is het niet eng, op 300 hoogte balanceren? Leuk toch, met reusachtige lolly’s tennissen?
     Tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt. Of je nu zit of meebeweegt, bij VR Experience vliegen er tal van te gekke leuke dingen aan je voorbij. Het is alsof je zelf IN het computerspel zit. Dat is een maffe ervaring! Kom het snel uitproberen.

The Game Box

Zin in bonte kleuren, rinkelend lawaai en flitsende lichten? Jouw puber zéker. Bij The Game Box in Almere is het zo’n feestje: een winkel vol arcade games. Airhockey, videospelletjes vanaf (stilstaande) motoren en andere videogames zoals virtueel dansen, schieten en basketballen. De hele familie kan meedoen en voor kinderfeestjes ben je hier ook aan het juiste adres. Bij elk aparaat ontvang je ‘tickets’, de hoeveelheid is afhankelijk van hoe hoog jouw score is. Die tickets kun je bij de balie inwisselen voor gave prijzen (snoep of speelgoed).



Immersive

“Immerse yourself”, oftewel, “Ga er compleet in op”. Dat is wat je kunt doen bij Immersive in Lelystad, daar racen kinderen in sportauto’s en racewagens. Niet super-illegaal op de openbare weg, maar in een professionele simulator. Mét een Virtual Reality bril.
     We kunnen onze breinen foppen en deze laten geloven dat iets daarwerkelijk gebeurt. Dat kan hier. Door de VR bril kunnen de pubers 360 graden om hen heen kijken. Bovendien horen ze de motoren brullen en beweegt de simulator mee. Dát voelt echt: a full immersion, een complete onderdompeling. Ze kunnen kiezen uit meer dan 140 luxe droom-bolides, zoals Porche’s, Ferrari’s, Formule 1 wagens en andere supercars.
     Ook kan jouw kind hier zijn of haar 4D-race-feest vieren. Ze kunnen dan ze alvast flink oefenen voor wanneer ze wél hun rijbewijs gaan behalen.
     Voor 20 minuten racen in een 4D VR racewagen betaal je €28,95. De “gewone” F1 race experience kost €19,95 voor hetzelfde aantal minuten.

Waterskiën bij Cablepark VIEW Almere

Coole stunts doen op skilatten terwijl je met hoge snelheid over het water heen getrokken wordt? Veel pubers vinden dit het toppunt van stoer zijn.
Dat komt goed uit, want bij Cablepark View in Almere kun je deze hippe waterski-skills leren. Ook kun je hier wakeboarden en suppen: alles dat maar te maken heeft met er gaaf uitzien op het water, kracht, balans, techniek en snelheid.
     Waterskiën aan een vijfpunts-kabelbaan is niet moeilijk om te leren, voor jong en oud niet. Jij kunt de uitdaging dus zelf óók mooi aangaan. Eerst ontvang je het materiaal, gevolgd door een korte instructievideo. Terwijl de instructeurs jullie vervolgens naar het startplatform begeleiden, krijgen jullie nog verdere instructies. En dan is het zo ver: je gaat in de starthouding zitten, adrenaline en positieve spanning snelt door je lichaam en enkele seconden later trekt de kabel je voor €20,00 het water op. Veel plezier!
     Wist je dat ze hier ook te gekke kinderfeestjes organiseren?

Toms Creek

Visliefhebbers kunnen bij Toms Creek, grenzend aan de Oostvaardersplassen in Lelystad, gezellig op visavontuur gaan.
Het park beschikt over verschillende visvijvers waar je Catch & Release (vang & laat vrij) kunt spelen met forellen. Visfanaten kunnen hier azen op Europese- en Afrikaanse Meervallen, Spiegel- en Schubkarpers, Regenboog-, Goud- en zalmforellen, Steuren en Beekridders.
     Ook kun je ontspannen vliegvissen bij één van de forelvijvers, en je vangst mag mee naar huis (bekijk het Put & Take tarief). Er is een Lodge(horecagedeelte) met een prachtig breed overdekt terras dat uitzicht biedt op de visvijvers.
Je kunt dit bezoek ook combineren met een aansluitende vis- of vlees BBQ of met een buffet. En je kunt hier je kinderfeest vieren. 
Tot en met maart betreft een dagdeel 3 visuren.
Heb je zelf geen hengel? Geen zorgen. Voor €6,00 huur je er eentje, inclusief benodigdheden zoals een net en aas.



Klimpark Fun Forest Almere

Het Fun Forest Almere op stadslandschap De Kemphaan heeft iets heel bijzonders tussen de bomen hangen; de langste ziplines van Nederland. Hier genieten pubers van actief klimmen terwijl ze ook gezond buiten in de natuur zijn.
Dit klimbos kent vier klimparcoursen en een duizelingwekkende vrije sprong van 13 meter! Voldoende uitdaging, dus. Ladders, obstakels en tokkelbanen, je tiener klimt hier met een grote supergrote glimlach tussen zijn of haar rode wangen. Onder de paden bevinden zich verharde paden zodat rolstoelgangers de klimmers goed kunnen volgen.
Door middel van een speciale klimuitrusting (harnas) en veiligheidstouwen met veiligheidsclips kunnen de klimmers veilig de bomen in.
     Voor drie uur klimmen betaal je online €20,95 (12+).

De Hackerroom

Toen ik begon met lezen wat een uitje naar De Hackerroom in de bibliotheek van Almere nou eigenlijk inhield, dacht ik éven dat het écht was. Dat slimme tech-kids werkelijk werden uitgenodigd om de cyberpolitie te helpen om de digitale criminaliteit (cyber-crime) tegen te gaan. Zo echt LIJKT het.
In deze Escape room hebben kinderen (maximaal 7 per kamer) 80 minuten de tijd om als soldaat van het ‘white-hat-hacker’ leger criminele hackers (HAL2000) tegen te houden en te voorkomen dat gevoelige data in verkeerde handen terecht komt en gelekt wordt. En wat zou er gebeuren als kwaadaardige AI (Artificial Intelligence) in ons computerverkeer kruipt? Word deel van het Global Information Center en red de digitale wereld van de ondergang. Wát een spannende (niet te vergeten, leerzame) ervaring!

Outdoorpark SEC

Outdoor SEC in Almere biedt fantastische uitjes voor jong en oud, in de geweldig gezonde buitenlucht.
Je kunt hier samen met je puber (en / of de rest van je gezin / vrienden) een stoer buitenavontuur beleven, eentje die gezond, uitdagend, sportief en gezellig is. Van mountainbiken tot boogschieten, van op survival gaan (stokbrood bakken en vuur maken) tot boerengolf.
De verschillende beschikbare activiteiten worden aangepast op het weer, je scheurt in hartje winter immers niet graag nat het water door. Je kunt kiezen uit de volgende spectaculaire groepsuitjes (minimaal 6 personen):
Expedite Robinson (leeftijd 16+);
• Outdoor Games;
• Winter-boogschieten (8+);
• All-in met BBQ (16+);
• Survival (16+);
• Boerengolf (8+, minimaal 12 pers.)
• Workshop schieten (luchtbuks, handboog, kruisboog en blaaspijp. 16+);
• Mountainbike Clinic (10+);
• Familie Wintersurvival (5+);
• Familie Survival;
• Familie expeditie Outdoor (7+)



Ook is er een strand (locatie Standbad Duin aan het Ij-meer) voor die zalige maanden waarin de temperatuur zacht of warm aanvoelt. Hier kun je samen ontspannen, loungen of actief meedoen met volleybal of boogschieten. Hebben jullie al eens deelgenomen aan een Kano clinic?

Jumping Jack

Jumping Jack in Almere is een “urban” springpark bezaaid met professionele trampolines (2400m2). In deze indoor trampolinehal wordt jouw puber gemotiveerd om bepaalde athletische vaardigheden te leren of te ontwikkelen: over muren lopen, van grote hoogtes naar beneden duiken en free-running skills en salto’s oefenen. Jij kunt intussen relaxen in The Coffee Club (of je doet er wat werk, wat je wilt).
Er zijn 6 spring area’s (gebieden), zoals de Fun Area en de Foam Pit.
Jouw kind kan hier vrij-springen, free-running lessen krijgen of leren hoe salto’s, schroeven en wallflips gemaakt worden in de Jump Tricks lessen. Natuurlijk behoort een supergaaf verjaardagsfeest ook tot de mogelijkheden.
Vrij-springen kost €11,00 per uur (online prijs). Je betaalt een euro meer bij de receptie.


Ook altijd leuk: met z'n allen midgetgolf spelen in Almere!