Kidsproof blogTerug

Even snel een drankje / hapje doen in Lelystad, mét kindjes

17 juli
Komen de muren thuis op je af? Wil je eventjes de hort op, de deur uit, de stad door, even iets ondernemen, of bijkletsen met die ene leuke persoon, maar er niet een heel uitje van maken, zoals bijvoorbeeld een dagje Efteling (lees: Olympisch Sjouwen met Kinderen en Proviand)? Dan zijn er in Lelystad een aantal leuke opties.
Op de eerste verdieping van Intratuin is een café met een speelhuisje.
Zo heeft de Eetalage niet alleen een fijne en orginele menukaart, aardig personeel en een leuke sfeer, maar ook een prima speelhoek voor de kids. Bovendien eet en drink je dan direct onder de bibliotheek, waar je (ook zonder lidmaatschap) mooi ladingen kinderboeken kunt (voor-) lezen in een prettige leeshoek.

Dan is er ook Downies for Brownies. Hier serveren mensen met een verstandelijke handicap heerlijke broodjes en andere versnaperingen, én er is een speelhoekje. Handig, voor als je eens met twee handen wilt eten, zónder dat je na elke gehaaste hap eerst jouw kroost moet helpen. Deze twee locaties zijn op loopafstand van het trein- en busstation.Het is ook erg leuk om met kinderen naar Intratuin te gaan (Palazzo). Geniet van de prachtige gekleurde bloemen, en bezoek de konijnen, cavia’s, hamsters, ratten, schildpadden en vissen. De kinderen kunnen in het buitengedeelte een spanned (en rustig) spelletje verstoppertje spelen terwijl jij de meerjarige planten en bomen bestudeert (omheind gebied). Daarna beklimmen jullie met z’n allen de trap richting het café, waar een schattig speelhuisje ervoor zorgt dat je even rustig kunt lezen, bijkomen, of kunt kletsen onder het genot van een drankje of een hapje. Je kunt er ook van een high tea genieten (reserveren is noodzakelijk). Ten slotte, een gouden tip: je kunt er dagelijks van 09.30-11.00 royaal ontbijten (zondag vanaf 12.00 geopend). Start je dag rustig op, zonder dat je thuis iets klaar hoeft te maken of op hoeft te ruimen, en de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

Last but not least, begeef je naar Eetcafé @ the Beach op ‘t Houtribhoekstrand om al loungend en zonnend vanaf het terras blije, zandkasteelbouwende kindjes veilig in de gaten te kunnen houden (altijd oppassen want ze spelen uiteraard aan de waterkant), of ze te zien volleyballen of voetballen (neem een bal mee, het net staat er al). Ook is er een klimspin, voor de échte klauteraars. Leuk, toch?