Floriade: kinderpret in een stad vol groen

10 mei 2022
Tijdens wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere is er van alles te beleven voor jong en oud. Hoe leuk is het om in een groene stad te wonen! Een unieke combinatie van spelenderwijs leren over tuinbouw, natuur en duurzaamheid, terwijl je tussendoor een heleboel plezier maakt!
Floriade Expo 2022 Almere
Ook voor kinderen valt er dus van alles te beleven tijdens Floriade Expo 2022, dat nog duurt tot en met 9 oktober 2022. Het is zeker de moeite waard om samen met de kinderen binnen deze periode een kijkje te komen nemen, want er is zoveel leuks en interessants te ontdekken. Wij zetten alle toffe hoogtepunten voor kids op een rijtje!

Floriade is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben. Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de tuinbouw te bieden heeft. Maak kennis met goede ideeën van over de hele wereld over een groene en gezonde stad. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren hier spelenderwijs over leren, zodat de groene toekomst zich voort kan zetteen!

Een heleboel speeltuinen
Leef je uit in de vijf speeltuinen op het Floriade-park! De speeltuin 'A million friends' is wel extra bijzonder, want daar leren kinderen spelenderwijs over de CO2-kringloop, alternatieve bestrijding van ziekten en plagen en het belang van insecten en bijen voor de bestuiving. 

Floriade

Kids Expeditie
Ga mee met de speciale expedities, onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën! Wat kom jij allemaal tegen tijdens het avontuur op het Floriade-park? Ga op zoek naar de luisterpalen, daar vertellen planten, bomen en dieren je hun oplossingen voor de grote problemen van nu: vervuiling, stijging van de zeespiegel en het verdwijnen van planten en insecten. Speur ze op en beluister hun ideeën! Ontdek jij de geheime boodschap?

Het Voedselbos
Ga op onderzoek uit en ontdek alles wat eetbaar is in het Voedselbos!

Op wereldreis
Op de Expo kun je landenpaviljoens bezoeken waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden!

Kabelbaan
Stap in de 850 meter lange kabelbaan en laat je meenemen over het Floriade-park. Onderweg geniet je vanaf 35 meter hoogte van een prachtig uitzicht. Ervaar het duurzame vervoermiddel van de toekomst!

Floriade


Theaterspektakels
Iedereen doet maar waar hij zin in heeft. Het loopt volledig uit de hand. Straks houden we geen boom meer over. En dan? Er moet iets gebeuren. Maar we moeten al zoveel. Daarom is er nu Red de Wereld! Een show van theatergezelschap BonteHond vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden. Deze voorstelling vindt plaats in het bostheater.

Na afloop van de voorstelling roepen kinderen een wens voor de natuur en de wereld in een grote wenstoeter over het Weerwater. Daarna gaan ze op speurtocht in het Bos der Verbeelding samen met 2TurvenHoog.

Bij De Speelwildernis ervaren kinderen dat zij onderdeel zijn van de natuur. Tussen de bomen in het Oerbos hangt een reusachtig spinnenweb. De jongste bezoekers gaan hier op zoek naar de monsters in het bos en laten hun fantasie de vrije loop. 

Kids kunnen ook genieten van de dagelijkse Main show van Ulrike Quade Company, gebaseerd op een sprookje van kunstenaar Abner Preis. Alex is een hele grote pop van wel 4,5 meter hoog die bezoekers opwacht bij de entree. Alex wenkt bezoekers mee te gaan naar het podium om de Main show over Rocky de robot te bekijken. Rocky is het speelgoed van de toekomst en hij wordt verliefd op een bloem. 

The Green House
In deze reusachtige kas zet de jonge bezoeker alle zintuigen aan het werk. Zien, voelen, ruiken en proeven. Zo leren kinderen meer over de technieken in de tuinbouw. Nederland staat bekend om tuinbouwproducten zoals groente, fruit, snijbloemen en bloembollen. Een deel daarvan wordt verbouwd in glazen kassen. Op Floriade staat een enorm kascomplex: The Green house. In The Green House gaan bezoekers zien hoe paprika’s en aardbeien groeien en ze leren over toekomstige teeltwijzen met bijvoorbeeld drones en robots zoals de plukrobot die tomaten plukt.

Floriade

Klimaat-maatje
Dit vrolijke figuurtje op kavel 13, de kleinste van Floriade, heet iedereen welkom! Kom lekker zitten, kijk rond, geniet van het uitzicht en vul de waterfles. Het klimaat-maatje helpt bezoekers om hun tuin groen, gezond en gezellig in te richten met planten en bloemen die goed zijn voor mensen én voor alle beestjes in de tuin. Handig: Regentonnen en een groen dak zorgen voor wateropvang en verkoeling!

Kinderen kunnen hun groene hartje ophalen op de Expo en ervaren hoe leuk een groene stad kan zijn!

Zomeractie: kids gratis naar Floriade

Extra voordelig naar Floriade met kinderen? Per transactie van minimaal 1 entreeticket voor een volwassene (€29,-) kunnen maximaal 4 gratis entreetickets voor kinderen t/m 12 jaar worden besteld. Gebruik promocode KIDS22 en bestel gratis tickets voor kids! Goed om te weten: Deze actie is alleen online geldig en duurt tot en met zondag 28 augustus 2022. Lees hier meer over de actie!

Wat is Floriade Expo 2022 precies?
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Tip: Ook in het centrum van Almere doen organisaties van alles in het thema van Growing Green Cities. Tijdens Kidzstad maken kids in de leeftijdsgroep van 5 t/m 12 jaar op een speelse manier kennis met de thema’s van Floriade Expo 2022. Het programma is uitgebreid en gevarieerd. Houdt jouw kind van lekker zelf koken, leuke activiteiten op het water of gewoon lekker springen op springkussens? Bekijk hier het hele programma!

Maak een gezellig uitje van je dagje Floriade en ga daarna nog lekker uiteten in een kindvriendelijk restaurantje in Almere!

 

Naar de website