Handige Thuisschool Tips

13 januari 2021
We zullen toch echt nog even vol moeten houden met het thuisonderwijzen van onze kids. De ene dag zal het vast beter gaan dan de andere dag. Wij hebben voor jou allerlei leuke initiatieven gevonden die het thuis-school-werken een stukje feestelijker maken. Lees je met ons mee?

Schooltv

Superhandig! Schooltv heeft speciaal voor kinderen uit groep 3 en 4 is de interactieve schoolplaat van Fruit op Tafel: fris en fruitig oefenen met rekenen. Ook voor allerlei andere vakken, thema's en leeftijden verzamelt Schooltv op het platform allerlei toffe video's, quizzen en scrolverhalen. Daarnaast is Schooltv tijdelijk weer op de buis. Dat komt goed uit tijdens de thuisschool!

Gratis Printables

Met deze handige printables kom je de lockdown wel door! Van de leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes: wat een pret!

LOI Kidzz typecursus voor kids - getest!

Misschien de uitgelezen kans om nu heel handig en supersnel het typen op een toetsenbord onder de knie te krijgen. Een cursus wordt wel héél leuk als deze verpakt zit in een spannende spionnen-game! Onze kinderen testten de typecursus van LOI Kidzz. Oók de dyslexie-variant!

Haal de bieb weer in huis!

Om de leeshonger te stillen of om boeken te lezen om meer kennis op te doen kun e gelukkig nog wel terecht bij de afhaalbieb of de online bieb!

Expeditie Robinson

Even heel wat anders dan in de schoolboeken maar wat wel leerzaam is? Boek dan een expeditie vol spannende uitdagingen en avontuur bij SEC Survival. Overlevingsskills leren is ook leren!

KIDSPROEF! (online) lessen over gezond eten

Ken jij de KidsProef lessen al? Kinderen leren meer over eten dat goed is voor mensen, dieren én de wereld! Normaal gesproken komen de KidsProef ambassadeurs gezellig langs op school, maar komende tijd kun je de lessen ook thuis volgen. (ps de winactie in dit blog van bananenbrood is wel al voorbij)

Kikkerdril voor dummies

Als je een kind thuis hebt zitten wat houd van natuur en dieren is dit een leuk en leerzaam blog om samen te lezen!
Zoon van collega Jantine van Kidsproof Leiden wilde zijn spreekbeurt gaan houden over kikkers en dan moet er natúúrlijk kikkerdril onderzocht worden...Dus dat werd kikkerdril vangen en zich verdiepen in het wel en wee van de drilletjes die tijdelijk komen logeren! Geniet mee van de avonturen van mama Jantine en zoonlief en lees alle driltips!

OERRR in de pauze!

Even lekker naar buiten tussen het harde werken door is goed voor iedereen, Het wordt nog leuker met deze toffe tips van Oerrr!

Help je kind concentreren en goed slapen met Doterra 

Voor de wellicht exra ondersteuning in deze lastige periode zouden de essentiele oliën van Doterra wel eens een uitkomst kunnen zijn. Een blij en vrolijk kind, goed in balans en lekker in zijn of haar vel! Dat is wat elke ouder wil….. Kim van Natuurlijk voor het gezin geeft tips om je kind te ondersteunen met de Kidslijn van doTERRA!

De laatste updates vind je op onze facebookpagina, dus volg ons daar! Verder is het een aanrader om onze blogspagina te lezen en toch nog steeds onze uitagenda met regelmaat te bezoeken voor online-activiteiten!